Business & Finance Δευτέρα 30/05/2022, 17:21
BUSINESS & FINANCE

Γιατί πρέπει να κάνεις τουλάχιστον ένα λάθος σε επαγγελματικά email

Γιατί πρέπει να κάνεις τουλάχιστον ένα λάθος σε επαγγελματικά email

Ξεχάστε την συμβουλή που σας έχουν δώσει να κοιτάτε πολλές φορές τα επαγγελματικά email πριν τα στείλετε σε συναδέλφους και ανωτέρους σας. Η Reshma Saujani, CEO και ιδρυτής της ΜΚΟ Girls Who Code, ενθαρρύνει τους εργαζομένους και ιδίως τις γυναίκες, να περιλάβουν ένα ορθογραφικό ή  λάθος σε κάποιο επαγγελματικό email.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο αμερικανικό περιοδικό Money, η Saujani υποστήριζε ότι ένα μικρό λάθος μπορεί να μας διδάξει ένα μεγάλο μάθημα: ότι οι ατέλειες συγχωρούνται. Τίποτα δεν θα συμβεί αφού σταλεί ένα τέτοιο email, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα απολυθείτε και ότι κανείς δεν πρόκειται να σας επιπλήξει, δήλωνε η Saujani στη συνέντευξη.

Βέβαια, δεν προτείνει να το κάνετε συνήθεια ή να στείλετε ένα τέτοιο email στον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας. Σημειώνει απλώς ότι μπορεί να σας κάνει να ξεπεράσετε τις ανασφάλειές σας και να συνειδητοποιήσετε πόσο μικρή σημασία έχουν τελικά μερικές ανησυχίες που έχετε στη δουλειά. 

Η συμβουλή αυτή απευθύνεται ιδίως προς τις γυναίκες, οι οποίες κατά την ίδια μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι οφείλουν να είναι τέλειες, ενώ η συμπεριφορά αυτή δεν προωθείται με την ίδια ένταση στους άνδρες.

«Αριστεία VS τελειότητας». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Saujani στο κοινό και ιδίως στις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγελματικού κλάδου. Το μήνυμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι υπάρχουν έρευνες που καταλήγουν ότι οι γυναίκες τείνουν να κάνουν αίτηση σε δουλειές μόνον όταν πιστεύουν ότι πληρούν όλα τα κριτήρια και είναι πραγματικά τέλειες για τον συγκεκριμένο ρόλο. Αντιθέτως, σε γενικές γραμμές οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη άνεση και αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να κάνουν κάτι λάθος και να ξαναπροσπαθήσουν στο πλαίσιο της δουλειάς τους, όπως σημειώνει η Saujani.

Κατά την ίδια, η ανάγκη που αισθάνονται ορισμένοι άνθρωποι να είναι παντού τέλειοι δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες συχνά μένουν πίσω στον χώρο εργασίας όσον αφορά το ύψος των αποδοχών και τις προαγωγές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Money, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Κακή σχέση με τον προϊστάμενο; Πώς να το διαχειριστείς πριν να είναι αργά

Είναι δουλειά αυτό; Τα νέα επαγγέλματα που κάνουν τους γονείς να απορούν

Πώς θα ζητήσεις καλύτερο μισθό ακόμη και αν είσαι «πρωτάρης»;

Πόσα email να αντέξεις;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News