Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 17:42
BUSINESS & FINANCE

5 συμβουλές καριέρας από μία αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχο

5 συμβουλές καριέρας από μία αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχο

«Κάποιοι γυρίζουν στο σπίτι των γονιών τους εάν έχουν δυσκολίες ή τουλάχιστον μένουν στη θεία η την αδερφή τους μέχρι να ορθοποδήσουν. Αυτό προσφέρει ένα μαξιλάρι. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ποτέ για εμένα μία από τις πιθανές επιλογές», δηλώνει χαρακτηριστικά στο CNBC η εκατομμυριούχος Bethenny Frankel.

Η Frankel, επιχειρηματίας, τηλεοπτική παραγωγός, παραγωγός podcast, συγγραφέας και αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος, δίνει τις εξής πέντε συμβουλές, οι οποίες την βοήθησαν να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα:

1. Να κάνεις μόνος σου τη δουλειά

Πρόκειται για μία συμβουλή, την οποία πήρε από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Mark Cuban. Επίσης, ο ίδιος την προέτρεψε να προσπαθεί να μαθαίνει συνεχώς μέσα από τη δουλειά της, καθώς κατά το ίδιο, η μάθηση είναι το μοναδικό συνεχές στοιχείο που συναντά κανείς στη ζωή του.

2. Να έχεις όρεξη

Εάν είναι κανείς παθιασμένος με αυτό που ασχολείται και έχει όρεξη να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα, τότε ο δρόμος προς την επιτυχία είναι ανοιχτός. Η Frankel μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή Andy Cohen, ο οποίος στην αρχή της καριέρας του δούλευε 70 ώρες την εβδομάδα ως βοηθός στο πλατό μίας πρωϊνής εκπομπής και παρόλα αυτά, το λάτρευε.

3. Δεν θα σου δωρίσει κανείς τίποτα

Η Frankel λέει χαρακτηριστικά: «μην είσαι αυτός που θέλει προαγωγή ή αύξηση, απλώς επειδή εμφανίστηκε στη δουλειά». Η ίδια συμβουλεύει όλους να κερδίζουν «με το σπαθί τους» την επιβράβευση και την ανέλιξη, δουλεύοντας σκληρά και χωρίς να εφησυχάζουν ποτέ.

4. Ζητήστε βοήθεια

Μπορεί το βάρος των αποφάσεων για την επαγγελματική σας πορεία να βρίσκεται αποκλειστικά στους δικούς σας ώμους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούστε να ζητήσετε βοήθεια, από ανωτέρους σας, ειδικούς ή φίλους, οι οποίοι μπορεί να προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και υποστήριξη.

5. Η δουλειά τα λέει όλα

Η Frankel αναγνωρίζοντας ότι δραστηριοποιείται σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, δεν αφήνει το φύλο να επηρεάζει την δουλειά της. Αντιθέτως, προτείνει στον καθένα να εστιάζει μόνο σε αυτό που κάνει, χωρίς να θέτει εμπόδια στον εαυτό του. Αυτός θεωρεί πως είναι ο καλύτερος τρόπος να επιτύχει κανείς τους στόχους του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Προαγωγή και αύξηση: Πώς θα πρέπει να αναγνωρίζεται η δουλειά μας;

Μαθήματα καριέρας από τις ιδρύτριες της πρώτης γυναικείας ζυθοποιίας στη Ν. Υόρκη

H απλή συμβουλή καριέρας του δρ. Φάουτσι στους νέους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News