Business & Finance Τετάρτη 11/05/2022, 16:45
BUSINESS & FINANCE

«Σεισμός» από την κατάρρευση του Terra: Ξανά κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin

«Σεισμός» από την κατάρρευση του Terra: Ξανά κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin

Σοβαρές πιέσεις δέχονται τις τελευταίες ώρες τα κρυπτονομίσματα, με την κατάρρευση του stablecoin UST (ή TerraUSD) και την ανακοίνωση για τον αμερικανικό πληθωρισμό τον Απρίλιο να αποτελούν «βαρίδι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια, καταγράφοντας συνολική πτώση της τάξης του 7%. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Coindesk, αυτή τη στιγμή το Bitcoin είναι στα 29.686 δολάρια, ενώ νωρίτερα για λίγη ώρα είχε φτάσει στα 29.085 δολάρια, κοντά σε χαμηλό 11 μηνών.

«Σεισμός» από την κατάρρευση του Terra: Ξανά κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin-1
Η πορεία του Bitcoin τις τελευταίες ώρες.

Οι αναλυτές θεωρούν το όριο των 30.000 δολαρίων κρίσιμο για το Bitcoin, υποστηρίζοντας ότι αν κατρακυλήσει κάτω από αυτό, ενδέχεται να δούμε και περαιτέρω πτώση μες στη χρονιά στα 20.000 δολάρια.

Η ελεύθερη πτώση των crypto ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), λίγο πριν την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και επιταχύνθηκε αφού ανακοινώθηκε το 8,3% – που αποτελεί καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον Μάρτιο, αλλά και πάλι είναι πάνω από τις προβλέψεις και βρίσκεται κοντά σε ιστορικό υψηλό.

Απότομη βουτιά έκαναν σήμερα το μεσημέρι τα περισσότερα δημοφιλή κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να βρίσκεται στα 2.228 δολάρια (πτώση σχεδόν 9%) και το Solana να καταγράφει τεράστιες απώλειες και να πωλείται σε μερικά ανταλλακτήρια στα 52 δολάρια (πριν μια εβδομάδα ήταν πάνω από 80 δολάρια).

«Σεισμός» από την κατάρρευση του Terra: Ξανά κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin-2

Πέρα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, η αγορά των crypto δέχεται σήμερα πολλαπλά πλήγματα λόγω της κατάρρευσης του UST ή TerraUSD, ενός stablecoin το οποίο είναι σχεδιασμένο για να βρίσκεται σε ισοτιμία 1 προς 1 με το δολάριο. 

Το UST έχει κατρακυλήσει σήμερα κάτω από τα 50 σεντς. Ακόμα χειρότερα, όμως, είναι τα πράγματα για το «αδερφάκι» του, το LUNA (το οποίο έχει αναπτυχθεί από την ίδια εταιρεία, την Terraforms), το οποίο κινδυνεύει να… εξαφανιστεί από τον χάρτη, έχοντας καταγράψει απώλειες ύψους 97%. Για λίγη ώρα σήμερα, το LUNA είχε πέσει κάτω από το 1 δολάριο, ενώ τώρα γίνεται μια προσπάθεια στήριξής του και έχει ανέβει στο 1,55$.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Terra(ς) του crypto: Τι είναι αυτό που τρόμαξε την αγορά του bitcoin

ΗΠΑ: Σε υψηλό σχεδόν 40 ετών ο πληθωρισμός – Σημάδια αποκλιμάκωσης

«Σφαγή» στο bitcoin: 4 στους 10 επενδυτές χάνουν χρήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News