Business & Finance Παρασκευή 6/05/2022, 13:30
BUSINESS & FINANCE

Bitcoin: Πτώση για δεύτερη μέρα – Σβήστηκαν 129 δισ. δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων

Bitcoin: Πτώση για δεύτερη μέρα – Σβήστηκαν 129 δισ. δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το Bitcoin και σήμερα μετά τη «σφαγή» της Πέμπτη σε Wall Street και στην αγορά crypto.

To πιο ακριβό κρυπτονόμισμα του πλανήτη έκανε βουτιά 8% και το μεσημέρι της Παρασκευής βρίσκεται περίπου στα 36.300 δολάρια, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Coindesk. 

Νωρίτερα το πρωί, η τιμή του είχε φτάσει στα 34.000 δολάρια στο ανταλλακτήριο Crypto.com, ενώ αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 34.600 δολάρια.

Η πτωτική χθεσινή τάση συνεχίζεται και σήμερα για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα με το Ethereum να καταγράφει απώλειες της τάξης του 7% και το Solana να έχει μειωθεί 9%. Το τελευταίο σε κάποια ανταλλακτήρια έχει πέσει κάτω από τα 80 δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, το οποίο επικαλείται δεδομένα από το CoinMarketCap κατά τη χθεσινή «Μαύρη Πέμπτη» 129 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Dow Jones έκανε βουτιά άνω των 1.000 μονάδων, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το 2020. Εξίσου, μεγάλες ήταν και οι απώλειες για τις τεχνολογικές εταιρείες, με τον Nasdaq να «αιμορραγεί» με απώλειες της τάξης του 5%. Είναι κοινό «μυστικό» ότι η επίδοση του τεχνολογικού δείκτη επηρεάζει άμεσα την πορεία των κρυπτονομισμάτων.

Η σημερινή και η χθεσινή εικόνα απέχει από την βραχύβια ευφορία που προκάλεσε η ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη. Οι επενδυτές φοβούνται ότι περεταίρω αυξήσεις επιτοκίων και μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα οδηγήσουν σε ύφεση την οικονομία των ΗΠΑ (και όχι μόνο), για αυτό τον λόγο απομακρύνονται από assets υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον Βιτζέι Αγιάρ, αντιπρόεδρο του ανταλλακτηρίου Luno και γνωστή μορφή στον χώρο των crypto, η πτώση του Bitcoin κάτω από τις 37,500 δολάρια ήταν μια κρίσιμη στιγμή. Προβλέπει μάλιστα ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να κατρακυλήσει μέχρι τις 30.000 και 25.000 δολάρια.

Στο ενδιάμεσο, κατά τον ίδιο, ίσως δούμε κάποια βραχέα ράλι για τα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αλλάξει το αίσθημα των επενδυτών. Μόνο αν το Βitcoin ξεπεράσει και πάλι τις 42.000, θα μπορέσει να υπάρξει μια κάποια σταθερότητα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βουτιά για τα κρυπτονομίσματα – Ανατράπηκε το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς

Το άδοξο τέλος μιας crypto-ουτοπίας

Wall Street: Η χειρότερη ημέρα από το 2020 για τον Dow Jones – Βαριές απώλειες στον Nasdaq

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News