Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 15:15
BUSINESS & FINANCE

Απίστευτη ιστορία: Επέστρεψε το Tesla και το πληρώνει ακόμα

Απίστευτη ιστορία: Επέστρεψε το Tesla και το πληρώνει ακόμα

Αγόρασε το Μodel X της Τesla και το παρέλαβε στις 28 Φεβρουαρίου του 2020. Εκμεταλλευόμενος την τότε πολιτική της εταιρείας, η οποία προέβλεπε επιστροφή και πλήρη επιστροφή χρημάτων την πρώτη εβδομάδα, το επέστρεψε μετά από τρεις μέρες. 

Τώρα, ο Ντάνι Ρόμαν ούτε επιστροφή χρημάτων έχει λάβει και μάλιστα πληρώνει ακόμα για ένα όχημα που δεν του ανήκει!

Ο νεαρός επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια ενημέρωσε την εταιρεία στις αρχές του Μαρτίου του 2020 ότι θέλει να επιστρέψει το Tesla που απέκτησε, συνολικής αξίας 116.000 δολαρίων. Πράγματι ένα φορτηγάκι ήρθε και πήρε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το σπίτι του στις 8 Μαρτίου.

Η τράπεζά του τον συμβούλεψε να ενημερώσει την Τesla να σταματήσει την πώληση και εκπρόσωπος της εταιρείας τού είχε πει ότι σύντομα θα λάβει και την επιστροφή των χρημάτων του.

Αντίθετα, μετά από μερικές εβδομάδες, ο Ρόμαν έλαβε ειδοποίηση από την Tesla να… πάει να παραλάβει το όχημά του! Στην ειδοποίηση, αναφερόταν ότι το αυτοκίνητο είχε επισκευαστεί και μπορούσε να το παραλάβει από άλλο σημείο από όπου το είχε αγοράσει αρκετά.

Ο ίδιος, βέβαια, βρέθηκε προ εκπλήξεως καθώς δεν είχε στείλει ποτέ το αμάξι για επισκευή και η Tesla είχε ενημερωθεί ότι το επιστρέφει.

Απίστευτη ιστορία: Επέστρεψε το Tesla και το πληρώνει ακόμα-1

Φυσικά, ο Ρόμαν σταμάτησε για ένα μήνα τις πληρωμές για τις δόσεις του αυτοκινήτου, αφού του είχε επιστρέψει. Ωστόσο, η τράπεζά του τον ειδοποίησε κάποια στιγμή ότι είχε χάσει μια πληρωμή και έτσι είχε πέσει η πιστοληπτική του ικανότητα. Τελικά, ενημερώθηκε ότι η Tesla δεν είχε σταματήσει ποτέ την πώληση.

Καθώς διατηρεί και ο ίδιος μια μικρή επιχείρηση και η εταιρεία του Ίλον Μασκ ήταν αμετακίνητη, αποφάσισε να συνεχίσει να πληρώνει για το αυτοκίνητο και την ασφάλειά του, για να μη κλονιστεί περαιτέρω η πιστοληπτική του ικανότητα.

Όπως είπε, ήξερε ότι η τράπεζα θα μπορούσε να είχε καταστρέψει την πίστωσή του αν δεν συνέχιζε τις πληρωμές. Παράλληλα, εξακολουθούσε να πληρώνει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό πάθει κάτι ενώ βρισκόταν στην κατοχή της Tesla.

Έτσι, για τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ντάνι Ρόμαν πληρώνει ένα αυτοκίνητο που δεν κατέχει. «Αν σταματήσεις να πληρώνεις την τράπεζά σου, θα καταστραφείς», σχολιάζει πικρόχολα.

Γιατί επέστρεψε το αυτοκίνητο

Όσο για τον λόγο που επέστρεψε το Model X, ο νεαρός άνδρας αναφέρει ότι απογοητεύτηκε από την επίδοση της μπαταρίας του και ότι ο χρόνος φόρτισης ήταν πολύ μεγαλύτερος από όσο διαφήμιζε η εταιρεία.

Πέρα από αυτό, η «ουρά» για να φορτίσει το αυτοκίνητό του ήταν τεράστια. «Είμαστε στο Λος Άντζελες. Όλοι έχουν ένα Tesla», αναφέρει.

Ήταν επίσης πολύ πιο ακριβό από όσο διαφήμιζε η εταιρεία να εγκαταστήσει σταθμό φόρτισης στο σπίτι του, με το κόστος να ανέρχεται στα 700 δολάρια.

Τέλος, ο Ρόμαν είχε πρόβλημα και με τη μια πόρτα του αυτοκινήτου που «κολλούσε» όταν άνοιγε.

Απίστευτη ιστορία: Επέστρεψε το Tesla και το πληρώνει ακόμα-2

Τι απέγινε το Tesla

Πλέον, μετά από όλη την ταλαιπωρία που έχει περάσει, έχει καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας. Ωστόσο, λόγω ενός ειδικού όρου στο συμβόλαιο που υπέγραψε, η υπόθεση δεν θα πάει σε κανονικό δικαστήριο, αλλά σε διαιτησία.

Σημειώνεται ότι η Tesla διαφήμιζε την πολιτική της «επιστροφής μετά από μια εβδομάδα» στην ιστοσελίδα της μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Τον φετινό Φεβρουάριο, η εταιρεία τού έστειλε ξανά μήνυμα ότι το αυτοκίνητό του είναι «έτοιμο» και να πάει να το παραλάβει. Ο ίδιος αποφάσισε να στείλει απαντητικό email ότι πράγματι σκοπεύει να το πάει, αλλά μετά η εταιρεία δεν του έδινε ραντεβού για την παραλαβή.

Τελικά, καθώς ήταν περίεργος να δει τι είχε απογίνει το Model X του τα τελευταία δύο χρόνια, μπήκε στο app της Tesla και μέσω του GPS είδε ότι βρισκόταν σε μια μάντρα 18 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του…

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Γιατί τη μηνύει οδηγός ταξί στη Γαλλία

Έρευνες για ξαφνικό φρενάρισμα σε Tesla – 354 καταγγελίες οδηγών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News