Business & Finance Τρίτη 22/03/2022, 16:12
BUSINESS & FINANCE

«Ευχαριστώ, Γερμανία»: Ενθουσιασμένος ο Μασκ στα εγκαίνια του εργοστασίου της Tesla

«Ευχαριστώ, Γερμανία»: Ενθουσιασμένος ο Μασκ στα εγκαίνια του εργοστασίου της Tesla

Το πρώτο «γίγα» εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη άνοιξε σήμερα η Tesla στη Γερμανία, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ίλον Μασκ, να παρίσταται και αυτός στα εγκαίνια.

Μάλιστα, στο σημείο παραδόθηκαν σε πελάτες και τα πρώτα 30 μοντέλα Y (αξίας 63.990 ευρώ) που κατασκευάστηκαν επί γερμανικού εδάφους.

«Είναι μια υπέροχη μέρα για το εργοστάσιο, το οποίο αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση για ένα βιώσιμο μέλλον» ανέφερε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, μιλώντας στην τελετή έναρξης.

Στη συνέχεια, έγραψε στο Twitter στα γερμανικά: «Ευχαριστώ, Γερμανία».

 

Παρών ήταν και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ο οποίος ανέφερε ότι το εργοστάσιο είναι ένα σημάδι προόδου και αποτελεί το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι η Tesla επένδυσε 5 δισ. ευρώ για το gigafactory κοντά στο Βερολίνο, ποσό που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

Έξω από το εργοστάσιο είχαν μαζευτεί και ακτιβιστές περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με πλακάτ για την έναρξη της λειτουργίας του.

Το εργοστάσιο με το όνομα «Giga Berlin-Brandenburg» θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του πριν από οκτώ μήνες, αλλά υπήρξαν προβλήματα με τις τοπικές αρχές και ακτιβιστές, καθώς καθυστέρησε η αδειοδότησή του λόγω ανησυχιών για τον περιβαλλοντικό του αντίκτυπο.

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει 30.000 οχήματα στο εργοστάσιο τους πρώτους έξι μήνες και 500.000 αυτοκίνητα ετησίως στη συνέχεια.

Το εργοστάσιο μπορεί να απασχολήσει συνολικά 12.000 άτομα, ενώ προς το παρόν έχουν προσληφθεί περίπου 3.500 εργάτες.

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ θα εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι πλέον έχει μια βάση στην Ευρώπη, καθώς δεν θα χρειάζεται πια να πληρώνει το κόστος για τη μεταφορά των αυτοκινήτων της στους Ευρωπαίους πελάτες της από εργοστάσια σε άλλες ηπείρους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Οι παραταγμένες Tesla περιμένουν καρτερικά

Tesla: Δεύτερη αύξηση τιμών στα αυτοκίνητα μέσα σε μια εβδομάδα

Έρχονται Tesla «Made in Europe»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News