Business & Finance Δευτέρα 4/04/2022, 10:41
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022

Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022

Παρά τις προκλήσεις που διαμορφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, η Tesla κατάφερε να παραδώσει αριθμό-ρεκόρ 310.048 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για αύξηση πάνω από 70% σε σχέση με πέρσι, όταν είχε παραδώσει 184.800 αυτοκίνητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, είχε χαρακτηρίσει την αρχή του 2022 ως «ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίμηνο», καθώς είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κίνα, όπου η Tesla έχει ένα giga εργοστάσιο.

«Αυτό ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίμηνο λόγω των διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού και της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter. «Η εξαιρετική δουλειά από την ομάδα της Tesla και τους βασικούς προμηθευτές «έσωσε την κατάσταση».

 

Τα περισσότερα μοντέλα που παραδόθηκαν ήταν το σεντάν Model 3 και το Model Y. To δεύτερο είναι δύο χρόνια νεότερο από το πρώτο και αντέχει περισσότερο χωρίς να φορτίσει.

Η Tesla θα ανακοινώσει τα πλήρη εταιρικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 στις 20 Απριλίου.

Τον Ιανουάριο, ο Μusk είχε δηλώσει ότι περιμένει πως η εταιρεία του θα αναπτυχθεί πάνω από 50% φέτος. Πέρσι, τα έσοδα της ανήλθαν σε 5,5 δισ. δολάρια.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Tesla αυτή την περίοδο είναι το ζήτημα με τον κορωνοϊό στην Κίνα, που έχει επηρεάσει τη λειτουργία του giga εργοστασίου της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη ξεκινώντας τον περασμένο μήνα, αφού η πόλη μπήκε σε lockdown λόγω της επιδείνωσης της πανδημία του κορωνοϊού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Η McLaren πριν την Tesla: Το τρακάρισμα που παραλίγο να σκοτώσει τον Elon Musk

Elon Musk: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ζει «κάτω από το όριο της φτώχειας»

O Elon Musk απέκτησε στα κρυφά και άλλο παιδί – Το εξωφρενικό όνομά του

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News