Business & Finance Κυριακή 20/03/2022, 18:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Γιατί τη μηνύει οδηγός ταξί στη Γαλλία

Tesla: Γιατί τη μηνύει οδηγός ταξί στη Γαλλία

Μήνυση κατά της Tesla υπέβαλε οδηγός ταξί στη Γαλλία, του οποίου το Model 3 συνετρίβη τον περασμένο Δεκέμβριο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας πολίτης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του μηνυτή, Σάρα Σάλντμαν, η μήνυση κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στην εισαγγελία των Βερσαλλιών, με το σκεπτικό ότι η αμερικανική αμιγώς ηλεκτροκίνητη εταιρεία έθεσε τη ζωή των ανθρώπων σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το όχημα του οδηγού ταξί ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, πέρασε μέσα από μεταλλικούς στύλους και χτύπησε σειρά με ποδήλατα για ενοικίαση, έναν κάδο ανακύκλωσης, πεζούς και ένα φορτηγό πριν σταματήσει τελικά.

Εκτός από τον ένα θάνατο, τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 17 τραυματίστηκαν στο ατύχημα στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού σε έναν δρόμο γεμάτο μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.

Ο οδηγός ταξί, του οποίου τα στοιχεία είναι άγνωστα, δήλωσε στην αστυνομία ότι το αυτοκίνητο είχε επιταχύνει μόνο του και ότι δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει τα φρένα.

Μετά το ατύχημα οι αρχές ξεκίνησαν επίσημη έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ ο οδηγός βγήκε αρνητικός σε αλκοτέστ που του έγινε.

Από τη μεριά της η γαλλική κυβέρνηση λίγες ημέρες μετά το ατύχημα, ανακοίνωσε ότι η Tesla είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε ένδειξη τεχνικής βλάβης.

Η Tesla συλλέγει λεπτομερή δεδομένα από τους αισθητήρες και τις κάμερες στα οχήματά της και έχει χρησιμοποιήσει τέτοια δεδομένα στο παρελθόν για να αμφισβητήσει ισχυρισμούς ότι ατυχήματα που έχουν προκληθεί οφείλονται σε δυσλειτουργίες των οχημάτων της.

Ερωτηθείσα, η εκπρόσωπος του οδηγού ταξί εάν η μήνυση έγινε με βάση τα μη δημοσιευμένα ακόμη αρχικά συμπεράσματα των ερευνητών, αρνήθηκε να απαντήσει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Έρευνες για ξαφνικό φρενάρισμα σε Tesla – 354 καταγγελίες οδηγών

Tesla: Ανακαλεί 54.000 οχήματα στις ΗΠΑ – Προσπερνούν πινακίδες STOP

Tesla: «Πράσινο φώς» για το giga εργοστάσιο στη Γερμανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News