Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 19:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνες για ξαφνικό φρενάρισμα σε Tesla – 354 καταγγελίες οδηγών

Έρευνες για ξαφνικό φρενάρισμα σε Tesla – 354 καταγγελίες οδηγών

Έρευνες στα οχήματα της Tesla εκκινεί η αρμόδια αμερικανική αρχή ασφάλειας στους αυτοκινητόδρομους, έπειτα από 354 καταγγελίες οδηγών για αιφνίδιο φρενάρισμα των αυτοκινήτων. Στις καταγγελίες αναφέρεται ότι τα οχήματα της Tesla φρενάρουν σε κανονική κυκλοφορία στον δρόμο, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος ή εμπόδιο.

Η ρυθμιστική αρχή οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA) ανακοίνωσε σήμερα ότι διενεργεί έρευνα σε συστήματα, τα οποία βρίσκονται σε περίπου 416.000 οχήματα Tesla τύπου Model 3 και Model Y, κατασκευής του 2021 και του 2022.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Washington Post, μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου οι σχετικές καταγγελίες ανήλθαν στις 107, ενώ τα προηγούμενα δύο ολόκληρα χρόνια, ο αριθμός αυτών έφτανε μόλις τις 34. Μάλιστα, σε μία από τις καταγγελίες αναφέρεται πως το όχημα χαμήλωνε σχεδόν στο μισό την ταχύτητα χωρίς προειδοποίηση, όποτε πλησίαζε στην αντίθετη λωρίδα κάποιο ημιφορτηγό.

«Σχεδόν υπήρξε πρόσκρουση με όχημα που ακολουθεί σε μικρή απόσταση από πίσω μου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική καταγγελία. Ο οδηγός τονίζει επίσης «έχω καταγράψει αυτά τα περιστατικά, τα έχω αναφέρει στην Tesla, έχω παραδώσει το όχημα για διαγνωστικό έλεγχο και δεν έχουν απάντηση, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι περιστασιακά μπορεί να συμβαίνει, αλλά δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Είναι ένα επικίνδυνο ζήτημα και πρόκειται να προκαλέσει ατύχημα με σοβαρούς τραυματισμούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες η Tesla έχει ανακαλέσει οικειοθελώς οχήματά της για αυτό και άλλα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τον αυτόματο πιλότο. Επίσης, υπενθυμίζεται πως σήμερα η δικηγορική ομάδα του Έλον Μασκ απέστειλε γράμμα σε ομοσπονδιακό δικαστή κατηγορώντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ότι φιμώνει και παρενοχλεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla με τις συνεχείς έρευνες.

moneyreview.gr με πληροφρορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Φιμώνει και παρενοχλεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Tesla: Ανακαλεί 54.000 οχήματα στις ΗΠΑ – Προσπερνούν πινακίδες STOP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News