Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 16:16
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις τσιγάρων, για πρώτη φορά σε 20 χρόνια

Και οι πωλήσεις των αλκοολούχων ποτών αυξήθηκαν το 2020

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις τσιγάρων, για πρώτη φορά σε 20 χρόνια

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις τσιγάρων στις ΗΠΑ πέρυσι, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες, καθώς οι Αμερικανοί κάπνισαν περισσότερο μέσα στην πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Federal Trade Commission, ο αριθμός των τσιγάρων που πουλήθηκαν από χονδρέμπορους και λιανέμπορους αυξήθηκε ελαφρά, κατά 0,4%, στα 203,7 δισεκατομμύρια, από 202,9 δισεκατομμύρια που είχαν πουληθεί το 2019.

Διαβάστε επίσης: Το κάπνισμα επέστρεψε στα lockdowns

Η Altria Group, η εταιρεία των τσιγάρων Marlboro, έχει αποδώσει την αύξηση του καπνίσματος ανάμεσα στους Αμερικανούς στην πανδημία. Όπως είχε πει ο CEO της εταιρείας,  Billy Gifford, οι Αμερικανοί ξόδεψαν λιγότερα σε ταξίδια, βενζίνη και διασκέδαση πέρυσι, με αποτέλεσμα η κατανάλωση καπνού να αυξηθεί.

Διαβάστε επίσης: Philip Morris: Tα «Μarlboro» λένε «αντίο» στη Βρετανία

Οι καπνοβιομηχανίες ξόδεψαν 7,84 δισ. δολάρια σε marketing πέρυσι, δηλαδή ελαφρώς περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, η αύξηση στις πωλήσεις των τσιγάρων ενδέχεται να σχετίζεται με την απαγόρευση των γεύσεων στο άτμισμα και την αύξηση των φόρων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ.

Πάντως, και οι πωλήσεις των αλκοολούχων ποτών αυξήθηκαν το 2020, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερα και ακριβότερα μπουκάλια για το σπίτι τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News