Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 15:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

McDonald’s: Τα νέα μενού έδωσαν ώθηση στα έσοδα το γ΄ τρίμηνο 

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9,6% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2020

McDonald’s: Τα νέα μενού έδωσαν ώθηση στα έσοδα το γ΄ τρίμηνο 

Αυξημένα το γ΄ τρίμηνο του 2021 ήταν τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη της αλυσίδας εστιατορίων γρήγορων γευμάτων McDonald’s στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παίρνοντας ώθηση από τα νέα μενού που λάνσαρε η εταιρεία μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και από την αύξηση των τιμών. 

Ειδικότερα η παλαιότερη αλυσίδα fast-food στον κόσμο, είδε τα καθαρά της κέρδη να ενισχύονται κατά 22%, στα 2,15 δισ. δολάρια, ήτοι 2,76 δολάρια ανά μετοχή. 

Διαβάστε επίσης: Τα δύο αδέρφια που έχασαν τα δισεκατομμύρια των McDonald’s μέσα από τα χέρια τους

Τα έσοδά της από την άλλη αυξήθηκαν κατά 14%, στα 6,20 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές στις προβλέψεις τους έκαναν λόγο για έσοδα της τάξεως των 6,03 δισ. δολαρίων με κέρδη 2,46 δολάρια η μετοχή. 

Σε αντίθεση με τις ανταγωνίστριες αλυσίδες, Burger King και Domino’s Pizza, που είδαν τα έσοδά τους να συμπιέζονται κατά το προηγούμενο τρίμηνο, η McDonald’s εξαπέλυσε ένα σχέδιο δράσης για μετά την πανδημία, το οποίο εκ του αποτελέσματος κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένο. Πέραν των νέων μενού, η εταιρεία διπλασίασε τη διαφημιστική της παρουσία στις ΗΠΑ, ενώ ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα ανταμοιβής πελατών. 

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9,6% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2020, επίσης ποσοστό υψηλότερο του αναμενομένου, μια αύξηση η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πελάτες επιδόθηκαν σε μεγαλύτερου μεγέθους παραγγελίες. 

Όπως ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, τα έσοδά της για το προηγούμενο τρίμηνο εμφανίζονται επίσης βελτιωμένα σε σχέση με ένα χρόνο πριν και σε ισχυρές αγορές, όπως αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και του Καναδά. Απεναντίας στις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας οι πωλήσεις δέχθηκαν πιέσεις, καθώς τα περιοριστικά μέτρα σε αυτές τις δύο χώρες παρέμειναν σε αυστηρά πλαίσια από τις κυβερνήσεις, υπό το φόβο μιας νέας έξαρσης των κρουσμάτων. 

moneyrevievew.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News