Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 16:26
BUSINESS & FINANCE

Commerzbank: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το junk το φθινόπωρο του 2022

Commerzbank: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το junk το φθινόπωρο του 2022

Ενισχύονται οι προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα βγει από το junk και θα επιστρέψει στην επενδυτική κατηγορία μέσα στο επόμενο έτος, έπειτα και από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την DBRS, το βράδυ της Παρασκευής, εκτιμά η Commerzbank. 

Υπενθυμίζεται ότι η DBRS αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒ, δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική κατηγορία, δίνοντας μάλιστα θετικές προοπτικές, κάτι που σημαίνει ότι η περαιτέρω αναβάθμιση της αξιολόγησης είναι πιθανή. 

«Η αναβάθμιση της Ελλάδας, μαζί με τις θετικές προοπτικές, από την DBRS, θα πρέπει να πυροδοτήσει περαιτέρω προσδοκίες για μία επιστροφή στην επενδυτική κατηγορία τον επόμενο χρόνο», είπε στο Reuters ο Rainer Guntermann, στρατηγικός αναλυτής ομολόγων της Commerzbank.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμπεριέλαβε κατ΄ εξαίρεση τα ελληνικά ομόλογα στο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς τίτλων για την πανδημία PEPP. Και αυτό γιατί μόνο τα ομόλογα που έχουν αξιολόγηση επενδυτικής κατηγορίας έστω από έναν οίκο είναι επιλέξιμα για το παραδοσιακό πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ. 

Ο Guntermann εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να φτάσει στην επενδυτική κατηγορία, δηλαδή δύο βαθμίδες υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα, από το φθινόπωρο του 2022. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News