Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 17:23
BUSINESS & FINANCE

Λαγκάρντ: Έκκληση για συνεργασία των κυβερνήσεων με την ΕΚΤ

Λαγκάρντ: Έκκληση για συνεργασία των κυβερνήσεων με την ΕΚΤ

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση προς τους παράγοντες της νομισματικής πολιτικής και τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να συνεργαστούν με την κεντρική τράπεζα όσον αφορά τα επόμενα βήματα στην μεταπανδημική περίοδο.

«Λαμβάνοντας υπόψιν το στάδιο της ανάκαμψης στο οποίο βρισκόμαστε, οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χέρι-χέρι στην δημοσιονομική και τη νομισματική πολιτική», δήλωσε η Λαγκάρντ στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Παρίσι. Η στήριξη που διοχετεύεται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα έπρεπε να εστιάσει σε συγκεκριμένους τομείς και να περιοριστεί σε μέτρα, τα οποία θα «αυξήσουν την παραγωγικότητα όλων των οικονομικών παραγόντων», προσέθεσε.

Η ζώνη του ευρώ έχει ανακάμψει από την άρση των περισσότερων υγειονομικών περιορισμώ, ωστόσο πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν μία μικρή συρρίκνωση της δυναμικής. Παράλληλα, ενισχύεται η αβεβαιότητα λόγω των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα.

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι έχουμε ξεπεράσει το δυσκολότερο σημείο, αλλά δεν έχουμε ακόμη διαφύγει του κινδύνου. «Η ανάκαμψη είναι ξεκάθαρα καθ’ οδόν και κατά πάσα πιθανότερα είναι υψηλότερη και ταχύτερη από ότι περιμέναμε μόλις έξι μήνες πριν», τόνισε η ίδια. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ αποφάσισε να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγορών έκτακτης ανάγκης για την πανδημία (PEPP).

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News