Business & Finance Κυριακή 5/09/2021, 09:06
BUSINESS & FINANCE

«Κάντε τα ψώνια σας για τα Χριστούγεννα τώρα»

«Κάντε τα ψώνια σας για τα Χριστούγεννα τώρα»

Να μην αφήσουν τα ψώνια τους για τα Χριστούγεννα για την τελευταία στιγμή καλούνται οι Αυστραλοί, καθώς τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα φέρνουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραγγελίες αλλά και τον κίνδυνο των γιορτών με άδεια ράφια στα καταστήματα. 

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλο τον κόσμο, προκαλώντας δυσκολίες στο λιανεμπόριο και ελλείψεις στα μαγαζιά, όμως είναι ιδιαίτερα έντονο στη Βρετανία, όπου επιτείνεται από τις επιπτώσεις του Brexit. 

Το κλείσιμο μερικών εκ των μεγαλύτερων λιμανιών του κόσμου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, η εκτόξευση του κόστους της μεταφοράς ενός κοντέινερ αλλά και οι ελλείψεις πρώτων υλών συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό για το λιανεμπόριο. 

Στην  Αυστραλία, η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, ώστε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων σκέφτονται να ακυρώσουν τις προσφορές της Black Friday, καθώς έχουν εξαιρετικά περιορισμένο απόθεμα. 

Ο επικεφαλής της ένωσης λιανεμπορίου της Αυστραλίας κάλεσε τόσο τα καταστήματα όσο και τους καταναλωτές να κάνουν τις παραγγελίες τους για τα Χριστούγεννα πολύ νωρίτερα από ό,τι συνήθως, καθώς τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν στις γιορτές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News