Business & Finance Δευτέρα 30/11/2020, 14:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ιστορικό ρεκόρ για τις πωλήσεις Black Friday και Cyber Monday

ΗΠΑ: Ιστορικό ρεκόρ για τις πωλήσεις Black Friday και Cyber Monday

Σε επίπεδα-ρεκόρ οδεύουν οι online πωλήσεις στις ΗΠΑ στη διάρκεια της Κυβερνο-Δευτέρας, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εκτιμήσεις φορέων του κλάδου, έχοντας υπερβεί τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στη διάρκεια της Black Friday.

Eν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η περίοδος προσφορών και εκπτώσεων για τους καταναλωτές ήταν περίπου δύο μήνες, με τις εταιρείες λιανικής να πασχίζουν να ανακτήσουν τις χαμένες πωλήσεις εξαιτίας των κλειστών καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, προσβλέποντας σε αυξημένη δραστηριότητα μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Adobe Analytics, ο «επίλογος» των προσφορών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας τω Ευχαριστών δείχνει ότι η φετινή Cyber Monday θα αποτελέσει το μεγαλύτερο οnline εμπορικό γεγονός στην ιστορία, με τις δαπάνες να υπολογίζονται μεταξύ 10,8 δισ. δολαρίων και 12,7 δισ. δολαρίων.

«Διαπιστώνουμε ισχυρή ανάπτυξη, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να κινούνται από τις offline αγορές προς τις online αγορές», αναφέρει ο Τέιλορ Σράινερ, διευθυντής της Adobe Digital Insights.

«Νέες κονσόλες, κινητά τηλέφωνα, έξυπνες συσκευές και τηλεοράσεις αποτελούν τις παραδοσιακές αγορές την ημέρα της Μαύρης Παρασκευής φέτος, αν και φέτος υπήρξαν και ανορθόδοξες αγορές, όπως είδη παντοπωλείου, ρούχα και αλκοόλ, προϊόντα που υπό άλλες συνθήκες οι καταναλωτές θα αγόραζαν σε φυσικά καταστήματα», εξηγεί ο κ. Σράινερ.

Παραδοσιακά, η Cyber Monday αρχίζει με αναζήτηση προσφορών από την πλευρά των καταναλωτών, έπειτά από τη «φρενίτιδα» αγορών στη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής.

Η υγειονομική κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού αλλάζει δραματικά τις συνήθειες των καταναλωτών, με στροφή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο και προσφορές σχεδόν στο σύνολο του έτους από εταιρείες λιανικής όπως η Amazon.com και Walmart.

Mε βάση τα στοιχεία της Adobe, ρεκόρ online πωλήσεων σημειώθηκε και στη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής, στα 9 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News