Business & Finance Τρίτη 1/12/2020, 15:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Πέραν του 60% εκτινάχθηκαν τα έσοδα των συνεργατών της το Σ/Κ της Black Friday, στα 4,8 δισ. δολάρια

Amazon: Πέραν του 60% εκτινάχθηκαν τα έσοδα των συνεργατών της το Σ/Κ της Black Friday, στα 4,8 δισ. δολάρια

Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα των πωλητών στην πλατφόρμα της Amazon το Σαββατοκύριακο της Black Friday, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν περισσότερο από 60% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 4,8 δισ. δολάρια.

Σε μία πρώτη ένδειξη της κίνησης το τριήμερο της Black Friday ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου ανέφερε ότι περισσότερες από 71.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ξεπέρασαν τα 100.000 δολάρια σε τζίρο από τις πωλήσεις, χωρίς ωστόσο η εταιρεία να αποκαλύψει τα συνολικά έσοδα των συνεργατών της εντός ΗΠΑ, ή να δώσει λεπτομέρειες για τον δικό της τζίρο. 

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα συνολικά έσοδα για τη Cyber Monday στις ΗΠΑ, αναμένονται να καταρρίψουν κάθε ρεκόρ, με τους αναλυτές κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 11,4 δισ. δολαρίων, σημαντικά υψηλότερο από το ρεκόρ των 9,4 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη ημέρα ένα χρόνο νωρίτερα. 

Όπως αναφέρει η Adobe Analytics τα φετινά έσοδα της Black Friday ήταν αρκετά χαμηλότερα από αυτά της Cyber Monday στα 9 δισ. δολάρια, ποσό που συνιστά ρεκόρ για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το φετινό ρεκόρ για τη «Μαύρη Παρασκευή», σημειώθηκε κι ενώ τα περισσότερα καταστήματα έμειναν κλειστά εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, με το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων να πραγματοποιείται μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών πώλησης.

Βάσει πάντα των στοιχείων της Adobe Analytics οι αγορές των Αμερικανών μέσω υπολογιστών και κινητών συσκευών, σημείωσαν αύξηση 40% σε ετήσια βάση. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News