Business & Finance Δευτέρα 2/11/2020, 19:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το απίστευτο ρεκόρ των Amazon – Apple χάρη στον… κορωνοϊό

Το απίστευτο ρεκόρ των Amazon – Apple χάρη στον… κορωνοϊό

Μπροστά σ’ ένα ιστορικό ρεκόρ βρίσκονται δύο από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου, η Amazon και η Apple, οι οποίες ετοιμάζονται να καταγράψουν έσοδα – ρεκόρ άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο σ’ ένα τρίμηνο.

Οι αναλυτές, ειδικότερα, εκτιμούν ότι οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί θα εμφανίσουν έσοδα, αξίας τουλάχιστον 100 δισ. δολαρίων, κατά το τέταρτο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) και τελευταίο τρίμηνο του 2020, καταρρίτποντας έναν ιστορικό ρεκόρ και εδραιώνοντας τη θέση τους στον παγκόσμιο εταιρικό χάρτη.

Παραδοσιακά, η περίοδος των Χριστουγέννων διατίθεται για δώρα προς τα αγαπημένα πρόσωπα, κάτι το οποίο αποκεινίζεται κάθε χρόνο στις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις των δύο εταιρειών.

Φέτος, όμως, το δ’ τρίμηνο αναμένεται να καταστεί ακόμη πιο «δυνατό» χάρη στον… κορωνοϊό, ο οποίος καθυστέρησε κατά έναν μήνα την παρουσίαση των νέων εταιρικών προϊόντων.

Χαρακτηριστικά, η παρουσίαση των νέων iPhones της Apple γινόταν πάντα τον Σεπτέμβριο, παρέχοντας ώθηση στις πωλήσεις του γ’ τριμήνου (Ιούλιος – Σεπτέμβριος). Όμως, φέτος, η πανδημία ανέβαλε για ορισμένες εβδομάδες (σ.σ. έγινε στις 13 Οκτωβρίου) την παρουσίαση των νέων κινητών τηλεφώνων, οι πωλήσεις των οποίων εντέλει ξεκίνησαν εντός του Οκτωβρίου. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά μιας αξιοσημείωτης πηγής εσόδων από το γ’ τρίμηνο, όπως συμβαίνει συνήθως, στο δ’ τρίμηνο του έτους.  

Εξίσου θετική αναμένεται η εικόνα των εσόδων και για την Amazon, με τους αναλυτές να αναμένουν έσοδα έως 121 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δ’ τρίμηνο του 2020. Ο εμπορικός κολοσσός, άλλωστε, είναι ο κάτοχος και του τωρινού ρεκόρ, με πωλήσεις 91,6 δισ. δολαρίων στο γ ΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η ραγδαία αύξηση των εσόδων της αμερικανικής εταιρείας, κατά πολλούς, οφείλεται στην υγειονομική κρίση και στη μαζική στροφή των καταναλωτών προς το ηλεκτρονικό εμπόριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Adobe Analytics εκτιμάει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο την περίοδο των Χριστουγέννων θα αγγίξει τα 189 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ, ποσό αυξημένο κατά 33% σε σχέση με το 2019.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η Amazon αναμένεται να προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες πρόσθετες προσλήψεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση των καταναλωτών.  

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News