Business & Finance Παρασκευή 27/08/2021, 21:10
BUSINESS & FINANCE

Barclays: Αγορά χαρτοφυλακίου 3,8 δισ. δολαρίων – Συνεργασία με τη Gap

Barclays: Αγορά χαρτοφυλακίου 3,8 δισ. δολαρίων – Συνεργασία με τη Gap

Η Barclays προχώρησε στην εξαγορά χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών αξίας 3,8 δισ. δολαρίων το οποίο σχετίζεται με την Gap, καθώς προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ.  Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι έχει ήδηεισέλθει σε συμφωνία με την Synchrony Bank, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2022. Τον Απρίλιο, η Barclays είχε ανακοινώσει συνεργασία για την έκδοση καρτών με την Gap, η οποία θα ολοκληρωθεί επίσης το επόμενο έτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής τράπεζας Jes Staley έχει καταστήσει την δραστηριότητα σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες ως κεντρικό πυρήνα της στρατηγικής του. Οι κάρτες έχουν διοχετεύσει έσοδα στην εταιρεία, τα οποία ήταν απαραίτητα, ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τα χαμηλότατα επιτόκια δανεισμού παγκοσμίως.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι το το κόστος για την αγορά του χαρτοφυλακίου διαμορφωνόταν τον Ιούνιο στα 3,9 δισ. δολάρια, αλλά το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις του χαρτοφυλακίου μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η Barclays θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία από τους υφιστάμενους πόρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β΄ τρίμηνο του 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News