Business & Finance Πέμπτη 26/08/2021, 21:24
BUSINESS & FINANCE

Forbes: Συμφωνία 630 εκατ. δολαρίων – Εισάγεται στο χρηματιστήριο μέσω SPAC

Forbes: Συμφωνία 630 εκατ. δολαρίων – Εισάγεται στο χρηματιστήριο μέσω SPAC

Σε αρχική δημόσια προσφορά αποφάσισε να προχωρήσει η Forbes μέσω συγχώνευσής της με την εταιρείαε ιδικού σκοπού εξαγοράς (SPAC) Magnum Opus Acquisition. Η τελευταία έχει δημιουργηθεί με σκοπό τη συγχώνευση, ανταλλαγή μετοχών, απόκτηση περιουσιακών στοιχείων με μία ή περισσότερες επιχειρήσεις. Η εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση των δύο θα έχει αξία 630 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με σημερινή τους ανακοίνωση. Η διαχειριστική ομάδα της Forbes θα διατηρήσει τη θέση της και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε στο τέλος του 2021 είτε στις αρχές του επόμενου έτους.

Πρόκειται για την τελευταία μόνον επιχειρηματική συμφωνία φέτος στον κλάδο των media. Ενδεικτικά, η BuzzFeed εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Ιούνιο μέσω συμφωνίας με εταιρεία ειδικού σκοπού εξαγοράς. Επίσης, σήμερα, η Axel Springer εξαγόρασε το Politico.

Η συμφωνία της Forbes αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 600 εκατ. δολάρια σε ακαθάριστες εισπράξεις, που συμπεριλαμβάνουν 200 εκατ. δολάρια σε μετρητά από τον καταπιστευματικό λογαριασμό της Magnum Opus και 400 εκατ. δολάρια από επιπλέον κεφάλαιο, το οποίο θα συγκεντρωθεί από ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Forbes δήλωσε επίσης ότι στόχος της είναι να χρηματοδοτήσει το brand και την τεχνολογία της προκειμένου να «μετατρέψει τους αναγνώστες σε μακροχρόνιους, αφοσιομένους χρήστες της πλατφόρμας μέσω συνδρομών, συνεχών εγγραφών και στοχευμένων προσφορών προϊόντων».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News