Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 20:15
BUSINESS & FINANCE

Hyatt: Εξαγορά 2,7 δισ. δολαρίων για επέκταση στα ταξίδια πολυτελείας

Hyatt: Εξαγορά 2,7 δισ. δολαρίων για επέκταση στα ταξίδια πολυτελείας

Στην εξαγορά του ομίλου Apple Leisure έναντι 2,7 δισ. δολαρίων προχώρησε η Hyatt, προκειμένου να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στις ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας. Η αλυσίδα ξενοδοχείων αναμένει πως λόγω του εγκλεισμού από την επέλαση της πανδημίας, θα υπάρξει συσσωρευμένη ζήτηση για διακοπές πολυτελείας.

Χάρη στην εξαγορά, η αλυσίδα Hyatt διπλασιάζει τις ξενοδοχειακές τις μονάδες και καθίσταται ο μεγαλύτερος διαχειριστής πολυτελών ξενοδοχείων στο Μεξικό και την Καραϊβική. Επίσης, επεκτείνει για πρώτη φορά τη δραστηριότητά της σε 11 νέες αγορές στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί μία «κρίσιμη περιοχή για την παγκόσμα ανάπυξη όσον αφορά τα ταξίδια πολυτελείας», σύμφωνα με ανακοίνωση της Hyatt.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Skift, έχουν προηγηθεί πολλές ακόμη επιχειρηματικές κινήσεις από αλυσίδες ξενοδοχείων, που προσπαθούν να ενισχύσουν την προσφορά σε ταξίδια πολυτελείας. Πρόκειται βέβαια για μεταβολή η οποία παρατηρείται μετά την επέλαση του κορωνοϊού. Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος InterContinental Hotels, που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το Crown Plaza και το Holiday Inn, ανακοίνωσε τα νέα του σχέδια για τη δημιουργία μίας νέας ιδεολογίας σχετικά με την «πολυτέλεια και το lifestyle», με βάση το οποίο επεκτείνεται σε ξενοδοχεία πολυτελείας.

Μετά την χαλάρωση των περιορισμών και τη λήξη των lockdown σε πολλά σημεία του κόσμου, φαίνεται ήδη πως τα ταξίδια αναψυχής, αλλά και συγκεκριμένα τα ταξίδια πολυτελείας, θα ανακάμψουν ταχύτερα από τα επαγγελματικά ταξίδια, αφού πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει το θεσμό της τηλεργασίας. Επίσης, λόγω των αυξημένων αποταμιεύσεων, ιδίως σε πλούσια νοικοκυριά, αναμένεται πως θα αυξηθεί η ζήτηση για ταξίδια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News