Business & Finance Πέμπτη 3/06/2021, 17:57
BUSINESS & FINANCE

Schroders: Το fund των 641 δισ. ευρώ που κατέχει το 5% της Alpha Bank

Schroders: Το fund των 641 δισ. ευρώ που κατέχει το 5% της Alpha Bank

Πρόωρη ψήφο εμπιστοσύνης στην Alpha Bank έδωσε η Schroders, η οποία προχώρησε σε αύξηση του μεριδίου μετοχών που διαθέτει στην ελληνική τράπεζα, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το διεθνές fund ενίσχυσε στο 5,088% το ποσοστό των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου, ξεπερνώντας το όριο του 5%.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η μετοχή της Alpha Bank κατάφερε να απορροφήσει τις ενδοσυνεδριακές απώλειες στο Χ.Α. και να κλείσει σε θετικό έδαφος (+0,5%), παρά τις πιέσεις στους υπόλοιπους τραπεζικούς τίτλους.

Η εν λόγω εξέλιξη θεωρείται ένα εξαιρετικό σήμα για τη διοίκηση της τράπεζας, καθώς προαναγγείλει τη συμμετοχή της Schroders και στην επικείμενη ΑΜΚ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην τιμή πέριξ του 1 ευρώ.

Οι οριστικές αποφάσεις, σε κάθε περίπτωση, για τους όρους και τις προϋποθέσεις της αύξησης κεφαλαίων θα ληφθούν στην έκτακτη Γ.Σ. της 15ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης, όλοι οι νυν μέτοχοι μπορούν όχι μόνον να συμμετάσχουν μέχρι του ποσοστού τους (pro rata) αλλά και να διεκδικήσουν τυχόν νέες μετοχές, οι οποίες θα μείνουν αδιάθετες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Schroders διαχειρίζεται κεφάλαια, τα οποία υπερβαίνουν τα 641 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News