Business & Finance Πέμπτη 3/06/2021, 13:24
BUSINESS & FINANCE

Vantage Towers: Απέκτησε το παθητικό υποδομών των Vodafone – Wind Ελλάς

Εξαγορά της Victus έναντι 388 εκατ. ευρώ

Vantage Towers: Απέκτησε το παθητικό υποδομών των Vodafone – Wind Ελλάς

Την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παθητικού της Victus Networks ανακοίνωσε η Vantage Towers Greece, η οποία θα απορροφήσει και 70 στελέχη υψηλής ειδίκευσης.

Η Victus είχε συσταθεί το 2020 κατόπιν συνεργασίας της Vodafone Ελλάδας και της Wind Ελλάδας, με αντικείμενο την κοινή χρήση του δικτύου κινητών τηλεπικοινωνιών.

Η ενσωμάτωση της λειτουργίας των παθητικών υποδομών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Vantage Towers, εντάσσεται στην προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης της προσφοράς του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα (διαθέτει ήδη 5.200 σταθμούς βάσης).

Υπενθυμίζεται ότι το deal ανέρχεται στα 388 εκατ. ευρώ.

Η Vantage Towers αποτελεί, εξάλλου, μία από τις μεγαλύτερες και γεωγραφικά ποικιλόμορφες εταιρείες πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, με περισσότερα από 82.000 σημεία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. 

Με μετοχικό κεφάλαιο που αγγίζει τα 815 εκατομμύρια ευρώ, η Vantage Towers Greece κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην ελληνική αγορά. Συνεισφέρει επίσης στην εγχώρια οικονομία με δεκάδες εκατ. ευρώ σε τοπικές δαπάνες και υποστηρίζει εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας. 

«Ο ρόλος της Vantage Towers Greece στον Όμιλο είναι πολύ σημαντικός. Η Ελλάδα είναι η 3η πιο σημαντική αγορά για εμάς όσον αφορά το μέγεθος. Το όραμα της εταιρείας μας είναι να ενισχύσουμε ψηφιακά τις αστικές και τις αγροτικές κοινότητες μέσω λύσεων συνδεσιμότητας, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η επένδυσή μας στην Vantage Towers Greece αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Vivek Badrinath.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News