Business & Finance Παρασκευή 26/03/2021, 12:32
BUSINESS & FINANCE

Έκλεισε το deal Wind – Vodafone για τις κεραίες στην Ελλάδα

Στα 388 εκατ. ευρώ το αντίτιμο

Έκλεισε το deal Wind – Vodafone για τις κεραίες στην Ελλάδα

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση της παθητικής υποδομής των κεραιών κινητής στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Vantage Towers

Το deal προβλέπει την εξαγορά του 38% της Vantage Towers Greece, το οποίο βρισκόταν στον έλεγχο της Wind Hellas, από την Vantage Towers, η οποία πλέον θα διαθέτει το 100% των μετοχών της εταιρείας. Το αντίτιμο της συμφωνίας ανήλθε στα 388 εκατ. ευρώ.

Η Vantage Towers Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία σταθμών βάσης στην Ελλάδα, με το χαρτοφυλάκιό της να αγγίζει τους 5.200 σταθμούς βάσης.

Οι δύο τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν δεσμευτεί σε πολυετή συμφωνία με την Vantage Towers Greece, αρχικής διάρκειας οκτώ ετών, με τρεις επιπλέον διαδοχικές περιόδους ανανέωσης, διάρκειας οκτώ ετών η κάθε μία.

Ταυτόχρονα, η Vantage Towers Greece θα είναι ο προτιμώμενος προμηθευτής νέων σταθμών βάσης και για τις δύο εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία είχε συσταθεί το καλοκαίρι του 2020, με τη Vodafone να ελέγχει το 62% και την Crystal Almond, μητρική της Wind, το 38%.

Η σύστασή της αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της Vodafone Group για τη μεταβίβαση του παθητικού εξοπλισμού των κεραιοσυστημάτων των θυγατρικών της σε μία ενιαία εταιρεία και τη μετέπειτα διάθεση μετοχών τής συγκεκριμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Η Vodafone, συγκεκριμένα συγκέντρωσε στην Vantage Towers περί τους 70.000 σταθμούς βάσης από 10 διαφορετικές χώρες η οποία στη συνέχεια εισήχθη στο Χρηματίστηριο της Φρανκφούρτης, όπου οι μετοχές της τελούν υπό διαπραγμάτευση.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News