Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 09:35
BUSINESS & FINANCE

Vodafone: IPO αξίας 2,6 δισ. ευρώ για τις κεραίες κινητής

Vodafone: IPO αξίας 2,6 δισ. ευρώ για τις κεραίες κινητής

Το ποσό των 2,58 δισ. ευρώ φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η Vodafone μέσω της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) για την θυγατρική εταιρεία Vantage, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των κεραίων κινητής τηλεφωνίας.

Η IPO θα πραγματοποιηθεί στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με την βρετανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να σχεδιάζει τη διάθεση 88,9 εκατ. μετοχών στην τιμή των 22,5 έως 29 ευρώ.

Εφόσον η IPO πραγματοποιηθεί στο μέγιστο του εύρους τιμών, τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισαγωγή σε χρηματιστήριο της Ευρώπης από τον Ιανουάριο και την IPO της InPost.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αξία της Vantage, αυτή την στιγμή, αποτιμάται σε σχεδόν 15 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αρκετές εταιρείες προσπάθησαν να εκμεταλλευστούν τις ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματιστηριακές αγορές και να αναζητήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω της έκδοσης νέων μετοχών ή της IPO.

Μάλιστα, το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης συγκαταλέγεται σ’ ένα από τα μεγάλα κερδισμένα της «έκρηξης» IPO, ενώ έχει εισέλθει δυναμικά και στο 2021. Ήδη, οι Volkswagen και Daimler εξετάζουν το ενδεχόμενο IPO για ορισμένες θυγατρικές τους, ενώ στα «σκαριά» βρίσκονται και οι εισαγωγές μιας σειράς νέων εταιρειών, όπως οι Babbel, ProSiebenSat.1 Media, SUSE, Mister Spex, Utimaco, Ottobock κ.α.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News