Business & Finance Πέμπτη 4/03/2021, 18:48
BUSINESS & FINANCE

Ο τουρκικός εταίρος της Burger King θέλει να εισέλθει στο Χρηματιστήριο

«Τρέχει» περισσότερα από 1.000 εστιατόρια

Ο τουρκικός εταίρος της Burger King θέλει να εισέλθει στο Χρηματιστήριο

Τη δυνατότητα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εξετάζει η TFI TAB Food, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης franchisee της αμερικανικής αλυσίδας Burger King στην Τουρκία.

Η εταιρεία έχει στόχο την άντληση πρόσθετων κεφαλαίων και ανάμεσα στις υπό εξέταση επιλογές συγκαταλέγεται και η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO). Μία επιλογή, η οποία αποκτά σημαντικό προβάδισμα, χάρη στην προοπτική προσέλκυσης κεφαλαίων κι από το εξωτερικό.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οριστικές απώλειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αγορά της Τουρκίας έχει καταστεί ιδιαιτέρως προσφιλή στις ξένες εταιρείες, οι οποίες επιχειρούν να αποκομίσουν ένα σημαντικό μέρος των διογκούμενων κερδών.

Άλλωστε, από τις αρχές του 2021, η σωρευτική άνοδος του κύριου χρηματιστηριακού δείκτη αγγίζει το 35%, σ’ ένα από τα καλύτερα ράλι παγκοσμίως.
Η TFI TAB λειτουργεί περισσότερα από 2.500 εστιατόρια σε Κίνα και Τουρκίας, αποτελώντας τη μεγαλύτερη franchisee εταιρεία καταστημάτων Burger King.

Μόνο στην Τουρκία, «τρέχει» περισσότερα από 1.000 εστιατόρια, ενώ υπό την «ομπρέλα» της βρίσκονται και οι ετικέτες Sbarro, Popeyes και Arby’s.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News