Business & Finance Δευτέρα 1/03/2021, 12:30
ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Η πρώτη ευρωπαϊκή IPO για το 2021 είναι γεγονός

Ο λόγος για την Trustpilot από την Κοπεγχάγη

Η πρώτη ευρωπαϊκή IPO για το 2021 είναι γεγονός

Την πρώτη ευρωπαϊκή Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) για το 2021 ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Trustpilot, μία διαδικτυακή πλατφόρμα για αξιολογήσεις καταναλωτών με έδρα την Κοπεγχάγη.

Η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει προς διαπραγμάτευση το 25% των μετοχών της, προσδοκώντας να αντλήσει 50 εκατ. δολάρια από τη διαδικασία της IPO. Τα συγκεκριμένα χρήματα θα διατεθούν για την περαιτέρω ανάπτυξης της πλατφόρμας, καθώς και για την αποπληρωμής του υπάρχοντος δανεισμού.

Η εισαγωγή -η πρώτη ευρωπαϊκής εταιρείας για φέτος- θα γίνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο φιλοδοξεί να καταστεί το «hotspot» των IPOs στη Γηραιά Ήπειρο.

Κι αυτό, μάλιστα, σε συνέχεια της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς συμφωνία για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, κάτι το οποίο προκάλεσε σημαντικές εκροές κεφαλαίων από τον FTSE 100.

H Trustpilot ιδρύθηκε το 2007, ενώ σήμερα διαθέτει περισσότερους από 700 εργαζόμενους σε οκτώ διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο. Τα ετήσια έσοδα του 2020 ήταν αυξημένα κατά 59% σε σχέση με το 2018 και έφθασαν στα 102 εκατ. δολάρια, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών να υπερβαίνει τις 19.500.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά των IPOs έχει πάρει «φωτιά» στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας τον καλύτερο Ιανουάριο από το 2015 και έχοντας αντλήσει συνολικά 8,4 δισ. ευρώ μέσω 16 εισαγωγών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News