Business & Finance Κυριακή 23/05/2021, 07:26
BUSINESS & FINANCE

Elon Musk για bitcoin: Νέο tweet βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Τι απάντησε ο CEO της Tesla σε όσους «είναι νευριασμένοι μαζί του εξαιτίας των κρυπτονομισμάτων»

Elon Musk για bitcoin: Νέο tweet βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Νέο tweet του  Elon Musk έρχεται να ξεκαθαρίσει τη θέση ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, που έχει αποδείξει ότι μπορεί μόνο με ένα post του να εκτοξεύσει ή να βυθίσει τα κρυπτονομίσματα. 

Όταν κάποιος τον ρώτησε τι πιστεύει για όσους «είναι νευριασμένοι μαζί σου εξαιτίας των κρυπτονομισμάτων», ο Musk απάντησε στο Twitter γράφοντας: «Η πραγματική μάχη είναι ανάμεσα στο παραστατικό χρήμα (fiat) και το crypto. Στο τέλος, στηρίζω το δεύτερο». 

 

Όπως θα περίμενε κανείς, το bitcoin ενισχύθηκε μετά το tweet του Musk, γύρω στα 38.700 δολάρια. 

Σημειώνεται ότι ο CEO της Tesla έχει κάνει παρόμοια σχόλια και στο παρελθόν, όπως τον Δεκέμβριο, όταν έγραψε στο Twitter ότι το «bitcoin είναι σχεδόν τα ίδια χάλια με το fiat money». Τον Φεβρουάριο έδωσε περισσότερες εξηγήσεις, λέγοντας πως «όταν τα παραδοσιακά νομίσματα δίνουν μηδενικό πραγματικό επιτόκιο, μόνο ένας ανόητος δεν θα κοίταζε αλλού». 

Όμως τα «μπρος-πίσω» του Musk έχουν προκαλέσει τεράστιες διακυμάνσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπως όταν ανακοίνωσε ότι η Tesla θα αγοράσει το bitcoin και θα το δέχεται ως πληρωμή για τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Τότε το bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 64.829,14 δολαρίων, όμως τις επόμενες εβδομάδες έχασε όλα τα του κέρδη, όταν ο επιχειρηματίας άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα δέχεται πλέον το bitcoin για πληρωμές, εξαιτίας του περιβαλλοντικού του κόστους. 

Πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Larry Summers συνέκρινε πρόσφατα τα κρυπτονομίσματα με τον χρυσό, όμως εκτίμησε ότι οι καταναλωτές δεν θα στραφούν στο bitcoin για τις περισσότερες συναλλαγές τους, έστω και εάν το κρυπτονόμισμα γίνει σημαντικό κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Αναλυτές της Societe Generale κατέληξαν σε ανάλυσή τους ότι το bitcoin δεν θα ξεπεράσει σε λάμψη τον χρυσό. 

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News