Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 09:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Musk: Νέα κριτική στο Bitcoin και στήριξη στο Dogecoin

Musk: Νέα κριτική στο Bitcoin και στήριξη στο Dogecoin

Επιμένει στην κριτική του για το Bitcoin ως περιβαλλοντικά μη βιώσιμης επένδυσης ο Elon Musk, αλλά ξεκαθαρίζει ότι παραμένει «οπαδός» των κρυπτονομισμάτων και εκφράζει την αδυναμία του για το Dogecoin. 

Μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται Bitcoin για τις συναλλαγές, εξαιτίας των ανησυσχιών για την τεράστια κατανάλωση άνθρακα που απαιτείται για το ψηφιακό νόμισμα, ο Musk έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Για να είμαι σαφής, πιστεύω πραγματικά στα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν μπορώ να οδηγώ μία τεράστια αύξηση στη χρήση ορυκτών καυσίμων και ειδικά άνθρακα.» 

Σε ξεχωριστή ανάρτησή του έγραψε ότι συνεργάζεται με developers του Dogecoin για να «βελτιώσει την αποδοτικότητα του συστήματος συναλλαγών».

Ο Musk με τα «τιτιβίσματά» του, αλλά και τις αποφάσεις του έχει συμβάλλει στην εκτίναξη των τιμών τόσο του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος που άρχισε ως αστείο το 2013 και σήμερα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στην αγορά, αλλά και του Bitcoin. Xθες το κορυφαίο κρυπτονόμισμα βρέθηκε να κάνει βουτιά στον απόηχο της απόφασης της Tesla. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News