Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 10:40
BUSINESS & FINANCE

Κάτω από τα 40.000 δολάρια το bitcoin – έπιασε «πάτο»;

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες χάθηκαν σχεδόν 280 δισ. δολάρια από την αγορά

Κάτω από τα 40.000 δολάρια το bitcoin – έπιασε «πάτο»;

Κάτω και από τα 40.000 δολάρια, για πρώτη φορά έπειτα από 14 μήνες, έπεσε το bitcoin, καθώς μόνο τις τελευταίες 24 ώρες χάθηκαν σχεδόν 280 δισ. δολάρια από την αγορά. Το bitcoin υποχωρεί πλέον κατά 39% από το ιστορικό υψηλό των 64.829,14 δολαρίων που σημείωσε στα μέσα του Απριλίου και παραδίδει όλα τα κέρδη που πέτυχε αφότου ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα αγοράσει το κρυπτονόμισμα και θα το δέχεται ως μέσο πληρωμών στις πωλήσεις αυτοκινήτων της.

Αν και το μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστό για τις τεράστιες διακυμάνσεις του, αυτή τη φορά, το sell off προκαλείται από τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του, τον ίδιο τον Musk. Ο ιδρυτής της Tesla εξέπληξε την αγορά την προηγούμενη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα δέχεται πλέον το bitcoin για πληρωμές. Η κριτική του Musk για το περιβαλλοντικό κόστος του κρυπτονομίσματος έφερε σύννεφα πάνω από την αγορά.

Χθες, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για πληρωμές, με αποτέλεσμα το bitcoin να συνεχίσει τη διολίσθησή του.

Σημειώνεται ότι στη μηνιαία δημοσκόπηση διαχειριστών κεφαλαίων της Bank of America που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, οι fund managers αναγνώρισαν το bitcoin σαν το πιο «συνωστισμένο» trade, με το 75% εξ αυτών να το χαρακτηρίζει φούσκα.

Ο Vijay Ayyar, του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno, λέει στο CNBC ότι μία διόρθωση της τάξης του 30-40% είναι συνηθισμένη στα bull markets του bitcoin. Και εκτίμησε ότι οι τιμές θα πιάσουν «πάτο» στα 38.000-40.000 δολάρια.

Αλλά και ο γνωστός υπέρμαχος του bitcoin Mike Novogratz είπε ότι τα 40.000 δολάρια συνιστούν αγοραστική ευκαιρία για το ψηφιακό νόμισμα, προβλέποντας μία συσσώρευση των τιμών μεταξύ των 40.000 και των 55.000 δολαρίων. «Μετά, θα έχουμε άλλη μία ανοδική φάση. Και δεν είναι απλά μία εικασία. Βλέπουμε θεσμικούς επενδυτές να μπαίνουν, και αυτό χρειάζεται κάποιο χρόνο», είπε ο Novogratz στο CNBC.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News