BUSINESS & FINANCE

Bank of America: Δίνει σήμα για «quitcoin» το bitcoin;

Θεωρείται το πιο «συνωστισμένο» trade και το 75% των θεσμικών επενδυτών το χαρακτηρίζει φούσκα

Bank of America: Δίνει σήμα για «quitcoin» το bitcoin;

Τις πρώτες ενδείξεις ότι η αισιοδοξία των επενδυτών έχει χτυπήσει «κόκκινο» δίνει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για αυτό τον μήνα η Bank of America, με τη συμμετοχή 194 θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια 592 δισ. δολαρίων. Ποιες αγορές κινδυνεύουν να διορθώσουν πρώτες; Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης φέρνουν το bitcoin στην πρώτη γραμμή του κινδύνου.

Bank of America: Δίνει σήμα για «quitcoin» το bitcoin;-1

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της BofA σε ανάλυσή τους με τον χαρακτηριστικό τίτλο «The Elephant in the Boom», το κλίμα ανάμεσα στους επαγγελματίες επενδυτές είναι ξεκάθαρα bullish (αισιόδοξο). Το 69% των ερωτηθέντων περιμένει ανάπτυξη και πληθωρισμό πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Στο πλαίσιο αυτό, οι θέσεις των επενδυτικών  χαρτοφυλακίων στα μετρητά παραμένουν σταθερές στα χαμηλά επίπεδα του 4,1%.

Bank of America: Δίνει σήμα για «quitcoin» το bitcoin;-2

Η Bank of America διαπιστώνει τα πρώτα σημάδια κορύφωσης της αισιοδοξίας γύρω από την ανάπτυξη, τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων και τον πληθωρισμό.

Bank of America: Δίνει σήμα για «quitcoin» το bitcoin;-3

Bank of America: Δίνει σήμα για «quitcoin» το bitcoin;-4

Ποια αγορά, λοιπόν, είναι πιο ευάλωτη σε ένα ξαφνικό «γύρισμα» της διάθεσης; Οι fund managers που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Bank of America παραδέχθηκαν ότι τα long στο bitcoin είναι το trade με τον μεγαλύτερο συνωστισμό. Μάλιστα, το 75% εξ αυτών το χαρακτήρισε φούσκα.

Bank of America: Δίνει σήμα για «quitcoin» το bitcoin;-5

Όπως εξηγεί η Bank of America, όταν υπήρξε τόσο μεγάλη συμφωνία ως προς τα «crowded trades» στο παρελθόν (π.χ. η τεχνολογία τον Σεπτέμβριο του 2020 και τον Σεπτέμβριο του 2018, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα τον Μάρτιο του 2020, το δολάριο τον Ιανουάριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2015), οι τιμές των επενδύσεων αυτών είχαν πιάσει «ταβάνι». «Quitcoin», όπως χαρακτηριστικά λένε οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου,. «παίζοντας» με τις λέξεις «quit» (εγκαταλείπω) και «bitcoin».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News