Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 12:07
ΑΓΟΡΕΣ

Τesla: Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ξεπουλήσει Bitcoin

Τesla: Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ξεπουλήσει Bitcoin

Το Bitcoin σταθεροποιήθηκε μετά τη νέα ανάρτηση του Elon Musk με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι η Tesla δεν έχει ρευστοποιήσει τις τοποθετήσεις της στο κρυπτονόμισμα. Υπήρξε έντονη φημολογία τα τελευταία 24ωρα ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο μετά την αιφνίδια απόφαση της εταιρείας να μην αποδέχεται στο εξής συναλλαγές στο Bitcoin εξαιτίας της υπερβολικά μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας, που αυτό απαιτεί. 

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης βλέπει σήμερα την τιμή του στα 44.900 δολάρια, μετά το tweet του Musk στο οποίο αναφέρεται: «Για να ξεκαθαρίσω τις φήμες, η Tesla δεν έχει πουλήσει Bitcoin». Πριν από την ανάρτηση το νόμισμα είχε υποχωρήσει έως και τα 42.185 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο. 

Ο ιδρυτής των Tesla και SpaceΧ πέρασε τις τελευταίες ημέρες σε διαξιφισμούς στο Twitter με επικριτές της απόφασης να αναστείλει την αποδοχή των πληρωμών σε Bitcoin, αλλά και της διαρκούς έμμεσης στήριξης που προσφέρει στο Dogecoin. Πολλοί ήταν πάντως και εκείνοι που επικρότησαν την κίνησή του και του ζήτησαν να κάνει και ένα βήμα παραπάνω προχωρώντας σε αποεπένδυση.

Την Κυριακή μάλιστα ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος φάνηκε να συμφωνεί με ανάρτηση που έλεγε ότι η Tesla θα πρέπει να ρευστοποιήσει την επένδυσή της ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε Bitcoin. Με αλλεπάλληλες δηλώσεις του πάντως υπογραμμίζει ότι παραμένει «πιστός» των κρυπτονομισμάτων. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News