Business & Finance Σάββατο 22/05/2021, 07:51
BUSINESS & FINANCE

Bitcoin: Οι λόγοι πίσω από τη νέα βουτιά

Bitcoin: Οι λόγοι πίσω από τη νέα βουτιά

Πτώση που έφτασε έως και στο 10% σημείωσε την Παρασκευή το bitcoin, πέφτοντας μέχρι τα 33.550 δολάρια, πριν να ανακτήσει κάποιο έδαφος στα 38.133 δολάρια. Οι νέες προειδοποιήσεις από τις κινεζικές αρχές κατά του κρυπτονομίσματος επισφράγισαν μία δραματική εβδομάδα για την αγορά αυτή. Το bitcoin είχε κλείσει στις 14 Μαΐου στα 49.100 δολάρια, αλλά έπεσε μέσα στην εβδομάδα μέχρι και στα 30.000 δολάρια. 

Το νέο πλήγμα για το κρυπτονόμισμα ήρθε από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες εξέδωσαν νέα προειδοποίηση σχετικά με την ανάγκη εποπτείας της αγοράς. Είναι αναγκαίο να ελεγχθεί η εξόρυξη (mining) και το trading του bitcoin, ανακοινώθηκε. 

Η προειδοποίηση της Κίνας έρχεται την ώρα που η αγορά ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει τη «στροφή» του Elon Musk. Ο ιδρυτής της Tesla, που θεωρούνταν ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους του bitcoin, προκάλεσε την κατάρρευση των τιμών του όταν επέκρινε δημοσίως το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ψηφιακού νομίσματος. 

Όμως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Larry Summers, συνέκρινε το bitcoin με τον χρυσό. «Τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν και πιθανότατα θα μείνουν σαν ένα είδος ψηφιακού χρυσού», είπε στο Bloomberg. «Υπάρχει μία καλή πιθανότητα τα κρυπτονομίσματα να αποτελέσουν μέρος του συστήματος για αρκετό καιρό». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News