Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 14:17
BUSINESS & FINANCE

Νέος CEO στο ΤΧΣ ο Ηλίας Ξηρουχάκης

Αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής του Ταμείου

Νέος CEO στο ΤΧΣ ο Ηλίας Ξηρουχάκης

Ο Ηλίας Ξηρουχάκης είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά την ολοκλήρωση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο νέος επικεφαλής του Ταμείου, μέχρι σήμερα, εκτελούσε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, διαθέτοντας μακρά εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.Νέος CEO στο ΤΧΣ ο Ηλίας Ξηρουχάκης-1

Ως αναπληρωτής CEO, μάλιστα, χειρίστηκε την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) στην Πειραιώς, μέσω της οποίας αντλήθηκαν 1,38 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η είδηση της ανάληψης των καθηκόντων του συμπίμπτει με την απόφαση μίας άλλης συστημικής τράπεζας, της Alpha Bank, να προχωρήσει σε άντληση κεφαλαίων 800 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ξηρουχάκης αντικαθιστά τον Martin Czurda, ο οποίος βρισκόταν στο «τιμόνι» του ΤΧΣ από τον Μάιο του 2017.

Το επαγγελματικό του προφίλ

Τη δεκαετία του 1990 κατείχε θέσεις στην Visa International (στο Λονδίνο, έδρα της εταιρείας για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), καθώς και στο Thomson Reuters (στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Στην Ελλάδα υπηρέτησε με επιτυχία σε ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις διοίκησης σε τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Marfin Egnatia / Marfin Popular Bank, Γενική Τράπεζα, Interbank κλπ.), καθώς και σε άλλες εταιρίες του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα (Interamerican Cards , Γενική Καρτών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Marfin Collection Services – Διαχείριση Απαιτήσεων, Zeus Recovery Fund κλπ).

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News