Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 19:02
BUSINESS & FINANCE

Έλον Μασκ: Τα «διαμάντια» που έχει στα χέρια της η Tesla

Έλον Μασκ: Τα «διαμάντια» που έχει στα χέρια της η Tesla

«H Tesla έχει διαμάντια στα χέρια της». Αυτό έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ενόσω η τιμή του Bitcoin καταγράφει σημαντικές απώλειες, οι οποίες ξεπερνούν το 25%, χάνοντας τουλάχιστον 500 δισ. δολάρια σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του Απριλίου.

Το tweet του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος πλέον είναι ο 3ος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, αποτελέσε έναν συνδυασμό από λέξεις και emojis, θέλοντας να εκφράσει την στήριξή του στο απόθεμα Bitcoins, το οποίο βρίσκεται στα ταμεία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άλλωστε, ο Μασκ ξεκαθάρισε προσφάτως ότι δεν πρόκειται να πουλήσει το συγκεκριμένο απόθεμα, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων στάματησε να δέχεται το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμών.

Η απόφαση διακοπής πληρωμών είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απώλεια 300 δισ. δολαρίων από την αγορά των Bitcoins, με την «αιμορραγία« να συνεχίζεται και σήμερα, οδηγώντας σε σωρευτικες απώλειες άνω των 600 δισ. δολαρίων σε μία εβδομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία αναλύσεων Microstrategy εκτιμά ότι η επένδυση της Tesla στα Bitcoins έχει απολέσει τουλάχιστον το 9% της αξίας της, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Καθίζησης συνέχεια για το Bitcoin

Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, η «κατρακύλα» του Bitcoin συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, χάνοντας τουλάχιστον το 1/4 της αξίας του το τελευταίο 24ωρο και διολισθαίνοντας κάτω του επιπέδου των 35.000 δολαρίων.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι από το ιστορικό υψηλό των 65.000 δολαρίων, τον περασμένο Απρίλιο, η κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος έχει περιοριστεί κατά 500 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχου εύρους πιέσεις παρατηρούνται και στα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, με το Ether να χάνει 37% και το Dogecoin 35%.

Τη σημερινή «βουτιά» πυροδότησε η έντονη κριτική του Πεκίνου. «Οι τιμές των κρυπτονισμάτων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και έχουν στη συνέχεια βυθιστεί, οι κερδοσκοπικές συναλλαγές έχουν επιστρέψει. Αυτό πλήττει την ασφάλεια της περιουσίας των ανθρώπων και ανατρέπει τη φυσιολογική οικονομική και χρηματοπιστωτική τάξη» ανέφεραν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η κεντρική τράπεζα της Κίνας και η Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλιστικών Εταιρειών της χώρας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News