Business & Finance Τρίτη 27/04/2021, 08:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Γκάζι στα κέρδη με πωλήσεις… Bitcoin και δικαιωμάτων ρύπων

Tesla: Γκάζι στα κέρδη με πωλήσεις… Bitcoin και δικαιωμάτων ρύπων

Υψηλές ταχύτητες έπιασε η Tesla στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, παρά τα εμπόδια που είχε να ξεπεράσει στο πεδίο της παραγωγής. Άκρως επικερδές αποδεικνύεται το στοίχημά της στο Bitcoin. 

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk είδε τα έσοδά της να αυξάνονται 74% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 και εμφάνισε κέρδη ύψους 438 εκατ. δολαρίων, χάρη και στις πωλήσεις Bitcoin και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων. 

Όπως υποστήριξε ο ίδιος ο Musk το Model 3 της Tesla ήταν το «το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο στην κατηγορία των σεντάν πολυτελείας» για το συγκεκριμένο τρίμηνο. «Βλέπουμε μία πραγματική στροφή στην αντίληψη των καταναλωτών για τα ηλεκτρικά οχήματα και η ζήτηση είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ» είπε σε βιντεοδιάσκεψη με επενδυτές. 

Όμως τα κέρδη της Tesla δεν ήρθαν μόνο από τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Η εταιρεία αγόρασε Bitcoin 1,5 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, αλλά μείωσε τη θέση της κατά 10%, γεγονός που της χάρισε 101 εκατ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έδωσε στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράσουν αυτοκίνητο με Bitcoin, προσφέροντας σημαντική ώθηση στο κρυπτονόμισμα. 

Η Tesla έχει επίσης κέρδος, καθώς υπεραποδίδει στα στάνταρντς για τις εκομπές ρύπων και πουλάει δικαιώματα ρύπων σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, που δεν ανταποκρίνονται στα στάνταρντς, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα. Η εταιρεία είχε έσοδα 518 εκατ. δολαρίων από τέτοιες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο, με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. 

moneyreview.gr 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News