Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 09:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Tesla έχει βγάλει κέρδος 1 δισ. από το Bitcoin

H Tesla έχει βγάλει κέρδος 1 δισ. από το Bitcoin

Η Tesla έχει βγάλει κέρδος σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την επένδυσή της στο Bitcoin, όπως υπολογίζει η Wedbush Securities. Μάλιστα ο Ντάνιελ Ιβς, αναλυτής της εταιρείας αναφέρει σε σημείωμά του στους επενδυτές πως η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ «είναι σε τροχιά να βγάλει περισσότερα κέρδη από τις επενδύσεις της στο κρυπτονόμισμα από ό,τι από την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων για το σύνολο του 2020». 

Με βάση τα έγγραφα που έχει καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς των ΗΠΑ (SEC) η Tesla έχει αγοράσει Bitcoin αξίας περίπου 1,5 δισ. δολαρίων. Η αγορά έγινε τον Ιανουάριο σύμφωνα με την εταιρεία που δεν αποκάλυψε σε ποια τιμή αγόρασε Bitcoin. To κρυπτονόμισμα έχει δει την αξία του να ενισχύεται 94% από τις αρχές του έτους. Την περασμένη εβδομάδα η κεφαλαιοποίησή του έσπασε το φράγμα των 1 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά. 

Ένας από τους παράγοντες που έχουν δώσει ώθηση στην τιμή του Bitcoin είναι και τα «τιτίβασματα» του Έλον Μασκ. Ωστόσο σε πρόσφατη ανάρτησή του έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως είναι μηχανικός και όχι επενδυτής. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News