Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 11:07
BUSINESS & FINANCE

Μπιλ Γκέιτς VS Έλον Μασκ για το bitcoin

Μπιλ Γκέιτς VS Έλον Μασκ για το bitcoin

Εκτός και εάν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν θα έπρεπε να αγοράζετε το bitcoin. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει ο Μπιλ Γκέιτς, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Έπειτα από ένα ράλι τουλάχιστον 400% τον τελευταίο χρόνο, όλοι μιλούν για το bitcoin και η Tesla του Έλον Μασκ επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα.

Όμως ο Γκέιτς προειδοποίησε ότι αυτή δεν είναι μία κίνηση που θα πρέπει να αντιγράψουν οι απλοί επενδυτές. Επιπλέον, σημείωσε, η μανία με το bitcoin βλάπτει το περιβάλλον, γιατί η διαδικασία του «mining» των κρυπτονομισμάτων απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

«Ο Έλον έχει τόνους από χρήματα και μεγάλη εξειδίκευση, επομένως δεν ανησυχώ μήπως τα bitcoin που έχει στην κατοχή του εμφανίσουν κάποια τυχαία άνοδο ή πτώση στην τιμή τους. Πιστεύω όμως ότι κόσμος που ίσως να μην έχει τόσο πολλά  χρήματα να χάσει, παρασύρεται από αυτές τις μανίες. Η γενική μου άποψη είναι ότι εάν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Έλον, μάλλον θα πρέπει να είστε προσεκτικοί», είπε ο Γκέιτς μιλώντας στο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ έχει περιουσία 189,6 δισ. δολαρίων, ενώ το bitcoin ενισχύθηκε κατά 76% μετά την επένδυση της Tesla σε αυτό, πριν να σημειώσει βουτιά 13% καθώς ο ίδιος ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας έγραψε στο Twitter ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων «φαίνονται υψηλές».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News