Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 16:57
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Dogecoin: Γιατί κέρδισε 400% σε μία εβδομάδα

Είδε την κεφαλαιοποίησή του να αυξάνεται κατά 20 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Dogecoin: Γιατί κέρδισε 400% σε μία εβδομάδα

Το dogecoin ξεκίνησε σαν αστείο. Όμως αφότου η τιμή του εκτινάχθηκε κατά 400% σε μία εβδομάδα, πλέον είναι ένα από τα 10 πολυτιμότερα κρυπτονομίσματα, με συνολική κεφαλαιοποίηση 34 δισ. δολαρίων.

Το dogecoin βασίζεται σε ένα meme που ήταν δημοφιλές στα τέλη του 2013 και έδειχνε έναν σκύλο ράτσας Σίμπα Ίνου μαζί με κάποιες ακατανόητες φράσεις σε πολύχρωμα γράμματα.

Το 2013, οι προγραμματιστές Billy Markus και Jackson Palmer δημιούργησαν το dogecoin, σαν μία γρηγορότερη και πιο διασκεδαστική εναλλακτική στο bitcoin.

Όμως, η άνοδος του κρυπτονομίσματος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μόνο τις τελευταίες 24  ώρες, η κεφαλαιοποίησή του αυξήθηκε σχεδόν κατά 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CNBC, καθώς η τιμή του άγγιξε το ρεκόρ των 28 σεντς. Μόλις την Τετάρτη είχε ξεπεράσει τα 10 σεντς για πρώτη φορά.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το dogecoin σημειώνει ένα τέτοιο ράλι. Εν μέσω της μανίας της GameStop και του φόρουμ WallStreetBets του Reddit, πριν από λίγο καιρό, το dogecoin βρέθηκε να εκτινάσσεται, παίρνοντας ώθηση από το φόρουμ SatoshiStreetBets.

Αυτή τη φορά, ο ενθουσιασμός γύρω από τα κρυπτονομίσματα οφείλεται εν μέρει στη δημόσια εγγραφή της Coinbase, η οποία πρόσκαιρα έδωσε στο δημοφιλέστερο από τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων κεφαλαιοποίηση 100 δισ. δολαρίων. Η εξέλιξη θεωρήθηκε ένα σημαντικό ορόσημο για την αγορά των κρυπτονομισμάτων και μία δικαίωση όσων επενδύουν σε αυτήν.

Όμως τις ημέρες αυτές, το dogecoin λαμβάνει ώθηση από έναν γνωστό υποστηρικτή των κρυπτονομισμάτων, τον ιδρυτή της Tesla, Elon Musk.

Ο Musk, που έχει τουιτάρει αρκετές φορές για το dogecoin, αυτή τη φορά έγραψε «Doge Barking at the Moon», ενδεχομένως αναφερόμενος στη φράση «to the moon» («ως το φεγγάρι»), που συχνά χρησιμοποιούν οι traders των κρυπτονομισμάτων στα φόρουμ τους. Και συνόδευσε το tweet με τον πίνακα του Joan Miró, «Dog Barking at the Moon».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News