Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 18:30
BUSINESS & FINANCE

Κρυπτονομίσματα: «Έπεσε» η πλατφόρμα Coinbase

Εν μέσω της «αιμορραγίας» στο Bitcoin

Κρυπτονομίσματα: «Έπεσε» η πλατφόρμα Coinbase

Εκτός λειτουργίας τέθηκε πριν λίγο η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Coinbase, εν μέσω της εκτεταμένης «αιμορραγίας» στο Bitcoin και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα.

«Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην πλατφόρμα και ορισμένες λειτουργίες δεν είναι πλήρως διαθέσιμες. Εξετάζουμε αυτά τα προβλήματα και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο CNBC.

Αποτέλεσμα των προβλημάτων είναι η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να υποχωρεί κατά περίπου 10%.

Στο μεταξύ, η «κατρακύλα» του Bitcoin συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, χάνοντας τουλάχιστον το 1/4 της αξίας του το τελευταίο 24ωρο και διολισθαίνοντας κάτω του επιπέδου των 35.000 δολαρίων.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι από το ιστορικό υψηλό των 65.000 δολαρίων, τον περασμένο Απρίλιο, η κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος έχει περιοριστεί κατά 500 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχου εύρους πιέσεις παρατηρούνται και στα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, με το Ether να χάνει 37% και το Dogecoin 35%.

Τη σημερινή «βουτιά» πυροδότησε η έντονη κριτική του Πεκίνου. «Οι τιμές των κρυπτονισμάτων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και έχουν στη συνέχεια βυθιστεί, οι κερδοσκοπικές συναλλαγές έχουν επιστρέψει. Αυτό πλήττει την ασφάλεια της περιουσίας των ανθρώπων και ανατρέπει τη φυσιολογική οικονομική και χρηματοπιστωτική τάξη» ανέφεραν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η κεντρική τράπεζα της Κίνας και η Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλιστικών Εταιρειών της χώρας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News