Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 19:47
BUSINESS & FINANCE

ΕΛΠΕ: Οι δύο νέες γυναίκες εκπρόσωποι του δημοσίου στο δ.σ.

Αντικαθιστούν τους Μιχάλη Κεφαλογιάννη και Λουκά Παπάζογλου

ΕΛΠΕ: Οι δύο νέες γυναίκες εκπρόσωποι του δημοσίου στο δ.σ.

Δύο νέους εκπροσώπους θα έχει το ελληνικό δημόσιο στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., όπως γνωστοποίησε σήμερα η εταιρεία. Πρόκειται για τις Αναστασία Μακαριγάκη και Αναστασία Μαρτσέκη, οι οποίες αντικαθιστούν τους Μιχάλη Κεφαλογιάννη και Λουκά Παπάζογλου.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, κατέχει το 35% των μετοχών της ενεργειακής εταιρείας. Το 47%, παράλληλα, ελέγχεται από την οικογένεια Λάτση και το εναπομείναν ποσοστό από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Προσφάτως δε, είχε υποβληθεί πρόταση για αλλαγή του καταστατικού, με τη μείωση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου από 13 σε 11, καθώς και την ίδρυση εταιρείας συμμετοχών, στην οποία θα υπαχθεί η μέχρι σήμερα μητρική ΕΛΠΕ.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» (η « Εταιρεία») , ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την από 17η Μαΐου 2021 επιστολή των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της Εταιρείας, τον διορισμό των κ.κ. Αναστασίας Μακαριγάκη και Αναστασίας Μαρτσέκη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε αντικατάσταση των κ.κ. Μιχαήλ Κεφαλογιάννη και Λουκά Παπάζογλου που είχαν διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο δυνάμει της από 1.8. 2019 επιστολής του. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21η  Μάϊου 2021.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News