Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 14:29
BUSINESS & FINANCE

FT: Γιατί οι οίκοι «βλέπουν» τόσο μεγάλη ώθηση στο ελληνικό ΑΕΠ από το Ταμείο Ανάκαμψης

FT: Γιατί οι οίκοι «βλέπουν» τόσο μεγάλη ώθηση στο ελληνικό ΑΕΠ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ψηλά θέτουν τον πήχυ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έως το 2026 οι ξένοι οίκοι, καθώς εκτιμούν ότι στο ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχουν συμπεριληφθεί συντηρητικές εκτιμήσεις για το όφελος από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το σχέδιο της Ελλάδας, που κέρδισε τα εύσημα από τις Βρυξέλλες για τη συνοχή του σχεδιασμού του, προβλέπει ώθηση 7% στο ΑΕΠ έως το 2026, θυμίζουν οι Financial Times. Όμως, η Morgan Stanley περιμένει ώθηση πιο κοντά στο 12% και η S&P έως και 18% -την υψηλότερη ανάμεσα σε όλες τις χώρες. 

Όπως εξηγεί ο αναλυτής της Morgan Stanley, Jacob Nell, αρκετές χώρες κινήθηκαν συντηρητικά στις εκτιμήσεις τους για την έξτρα ανάπτυξη που θα φέρουν τα Σχέδια Ανάκαμψης. «Καταλαβαίνω γιατί το έκαναν αυτό, γιατί είναι καλύτερο να υποσχεθείς λιγότερα και να υπερ-αποδόσεις», σημειώνει. 

Έτσι, ενώ οι περισσότερες χώρες έχουν υποθέσει ότι για κάθε 100 ευρώ από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα επενδυθούν, θα παραχθεί ώθηση 40 ευρώ στο ΑΕΠ, η S&P θέτει την αναλογία στο ένα-προς-ένα ή ακόμα υψηλότερα. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News