Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 16:42
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Καλύτερη επένδυση στον κόσμο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Deutsche Bank: Καλύτερη επένδυση στον κόσμο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τις καλύτερες αποδόσεις ανάμεσα σε 43 επενδύσεις από όλο τον κόσμο έδωσε το Μάρτιο το χρηματιστήριο της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Deutsche Bank.

Deutsche Bank: Καλύτερη επένδυση στον κόσμο το Χρηματιστήριο Αθηνών-1

Τόσο ο Μάρτιος όσο και το πρώτο τρίμηνο του έτους χαρακτηρίστηκαν από τις ισχυρές επιδόσεις των χρηματιστηρίων, και σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν το 2020, οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο. 

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ έδωσε κέρδη 6,9%, με τον γερμανικό DAX να κερδίζει 9,4%, τον ιταλικό FTSE MIB 11,3% και τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να κλείνει με άνοδο 8,4%. Ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε στο τιμόνι της ανοδικής κίνησης, λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων, με τον STOXX 600 Banks να κερδίζει 20,3% το πρώτο τρίμηνο. Οι αποδόσεις στη Wall Street ήταν μικρότερες, με τον S&P 500 στο +6,2%.

Deutsche Bank: Καλύτερη επένδυση στον κόσμο το Χρηματιστήριο Αθηνών-2

Η καλύτερη επένδυση από την αρχή του έτους είναι το πετρέλαιο (+22,7% για το μπρεντ και +21,9% για το WTI). Στον αντίποδα βρέθηκε ο χρυσός με πτώση 10%, έπειτα από εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανόδου. Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, ήταν μόλις το τρίτο τρίμηνο του 21ου αιώνα που ο χρυσός σημείωσε πτώση 10% και πάνω.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News