Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 09:14
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Εμπορικά καταστήματα: Μετακινήσεις και από δήμο σε δήμο για ψώνια

Εμπορικά καταστήματα: Μετακινήσεις και από δήμο σε δήμο για ψώνια

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις για αγορές από τα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπονται αρκεί οι πολίτες να έχουν στείλει SMS στο 13032 και να έχουν λάβει απαντητικό μήνυμα ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού τους. 

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, αρχικά ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με το κατάστημα. «Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032» διευκρίνισε, προσθέτοντας: «Όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Ο υπουργός επισήμανε ότι «αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο» και υπενθύμισε πως το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Όπως είπε, αν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, «θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στην παρούσα φάση δεν γίνεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, διότι υγειονομικώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν.

Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ είπε ότι επίσης δεν δόθηκε έγκριση από την Επιτροπή στην πρόταση του υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση επισήμανε «πως είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα, με χρήση των εξωτερικών χώρων».

Για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα, με χρήση του κωδικού 6 σε sms στο 13033 ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες οπουδήποτε εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια ή εντός της Αττικής, εφόσον πρόκειται για κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων από Δευτέρα οπότε και θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο υπογράμμισε από την πλευρά του γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση» διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο όταν μετακινούνται για αγορές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News