Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 11:37
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Μερικό άνοιγμα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Στις αρχές του νέου έτους οι συζητήσεις με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Αδ. Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Μερικό άνοιγμα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «εφόσον η εικόνα της πανδημίας συνεχίσει να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα». Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται ένα σχέδιο και με βάση τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Ανέφερε ακόμη πως με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, θα μπορούσαμε να μιλάμε για οριζόντιο μερικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με κανόνες.

Αναφορικά με το click away σημείωσε πως «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%». Όπως είπε, «οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δουλέψανε» αλλά «παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο με τη μέθοδο click away».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News