Business & Finance Πέμπτη 10/12/2020, 11:59
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αδ. Γεωργιάδης: Πρέπει να αποφευχθούν σκηνές συνωστισμού

Αδ. Γεωργιάδης: Πρέπει να αποφευχθούν σκηνές συνωστισμού

Η επιδημία δεν έχει εξελιχθεί όπως θα θέλαμε, παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παραπέμποντας στις αυριανές ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα που αφορούν το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου. 

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες σκηνές συνωστισμού στην Ερμού εάν άνοιγαν τα καταστήματα στη διάρκεια της εοργαστικής περιόδου, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί, καθώς θα οδηγούσε σε εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, o υπουργός Ανάπτυξης απέφυγε να δώσει ημερομηνίες για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αναφέροντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή. Παρ’ όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι όσο αυξάνεται η κοινωνική κινητικότητα, τόσο θα εξαπλώνεται και ο ιός.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα στο χρονοδιάγραμμα σταδιακού ανοίγματος του λιανεμπορίου, καθώς οι επισκέψεις γίνονται με ραντεβού.

Τέλος, αναφερόμενος στη διαδικασία του click-away, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να «ρεφάρουν» με το click-away, αλλά η εφαρμογή του θα μπορούσε να αποφορτίσει τις εταιρείες ταχυμεταφορών, που έχουν «μπλοκάρει» αυτή την εποχή εξαιτίας του υπερβολικά μεγάλου όγκου δεμάτων προς παράδοση.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News