Business & Finance Σάββατο 19/12/2020, 11:47
ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Α. Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε τους επιχειρηματίες να καταστραφούν

Α. Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε τους επιχειρηματίες να καταστραφούν

Λειτουργία των καταστημάτων με ραντεβού θα δημιουργούσε συνωστισμό στους δρόμους και διασπορά του ιού, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Για αυτό και το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε από τους λοιμωξιολόγους, σημείωσε. 

Μάλιστα, ο υπουργός αποκάλυψε ότι και ο ίδιος παρήγγειλε κοστούμι προκειμένου να δοκιμάσει το σύστημα click away και έμεινε ευχαριστημένος, ενώ κάλεσε τους εμπόρους να προσεγγίσουν το μέτρο θετικά. «Οι παραγγελίες είναι λίγες, αλλά σίγουρα είναι καλύτερες από το μηδέν», τόνισε. 

Αναφερόμενος στα παράπονα των εμπόρων σημείωσε πως αυτά δεν οφείλονται στο γεγονός ότι το click away δεν δουλεύει, αλλά στο ότι θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει. «Δεν θα ρισκάρουμε μία νέα έξαρση της πανδημίας», ξεκαθάρισε. 

Σε ερώτημα εάν θα μπορούσε να γίνει όλο το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής επιδοτούμενο, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι αυτό δεν αποκλείεται. Η συζήτηση για τα μέτρα θα γίνει όταν η μάχη κατά της πανδημίας τελειώσει και «ξέρουμε τον τελικό λογαριασμό», είπε. 

«Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν»,   τόνισε, αναφερόμενους στους επιχειρηματίες. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News