Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 11:57
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανότατα στις 15 Απριλίου το άνοιγμα της εστίασης

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανότατα στις 15 Απριλίου το άνοιγμα της εστίασης

Στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας πιθανότατα από τις 22 Μαρτίου ή μια εβδομάδα αργότερα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως το άνοιγμα της εστίασης θα έρθει σε δεύτερο χρόνο, πιθανώς στις 15 Απριλίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» ο κ. Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει κανονικά και όχι με click away, αλλά με αποστολή sms που θα θέτει περιορισμό στον χρόνο που θα μπορεί κάποιος να κάνει τις αγορές του.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση είπε πως θα ανοίξει πιθανότατα στις 15 Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους τον Απρίλιο άφησε νωρίτερα και ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και σχολεία και λιανεμπόριο. «Πρόθεση μας είναι όταν ανοίγει κάτι, να μην ξανακλείσει. Γι’ αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και να χωρίς φαινόμενα συνωστισμού» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News