Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 12:54
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Θέλουμε να ανοίξει η αγορά το γρηγορότερο

«Η εικόνα της πανδημίας δυσχεραίνει τις πολιτικές αποφάσεις - Δεν αντέχει ο κόσμος πολύ καραντίνα ακόμα»

Αδ. Γεωργιάδης: Θέλουμε να ανοίξει η αγορά το γρηγορότερο

«Θέλουμε να ανοίξει η αγορά όσο γίνεται γρηγορότερα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο και περιμένει την ημέρα που θα το εφαρμόσει.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε πάντως πως «η εικόνα της πανδημίας κάνει αυτήν τη διαχείριση πιο δύσκολη». «Η πτώση του ιού δεν έχει ακολουθήσει τον ρυθμό που επιθυμούσαμε και αυτό δυσχεραίνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη, τα περιστατικά είναι πολλά. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το πάρεις αψήφιστα. Από την άλλη και ο κόσμος φαίνεται ότι είναι στα όριά του» παρατήρησε για να προσθέσει: «Όπως βλέπετε, μόλις φτιάχνει ο καιρός στους δρόμους γίνεται το αδιαχώρητο. Δεν αντέχει ο κόσμος και πολύ καραντίνα ακόμα. Είμαστε σε ένα οριακό σημείο».

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων που είναι κλειστές ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον πίνακα που εξέδωσε χθες η Κομισιόν για την πορεία των δαπανών ανά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω πανδημίας. «Η Ελλάδα, και είμαι περήφανος για αυτό γιατί έχω συμβάλει και εγώ από τη θέση που βρίσκομαι, πήρε τη δεύτερη καλύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη. Πρώτη ήταν η Σουηδία και δεύτερη η Ελλάδα. Αυτή είναι μία εθνική μας επιτυχία. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεν έχουμε άλλη λύση. Όσο η αγορά και η οικονομία μένουν κλειστές, θα συνεχίσουμε» επισήμανε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News