Business & Finance Παρασκευή 5/03/2021, 15:06
BUSINESS & FINANCE

Έκτακτη επιδότηση 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου – Ποιες περιοχές αφορά

Νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις περιοχών που ήταν σε σκληρό lockdown τις ημέρες των εορτών - 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο

Έκτακτη επιδότηση 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου – Ποιες περιοχές αφορά

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσκληση ενός νέου προγράμματος ΕΣΠΑ το οποίο θα αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές με αυστηρότερο lockdown την περίοδο των εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με τη μέθοδο του click-away.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου θα λάβει επιχορήγηση 3.000 ευρώ και κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ. Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα αφορά περιοχές όπως η Δυτική Αττική (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) ή η Κοζάνη που την περίοδο των εορτών ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία πώληση οι λιανικές επιχειρήσεις με καμία μέθοδο λόγω των εκτάκτων και πολύ αυστηρών τότε μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος. Ακριβώς για να δείξουμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσμενέστερη θέση από τις άλλες τις υπόλοιπες ομοειδείς επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια λόγω μίας ατυχίας και αντιμετώπισης της πανδημίας, θα λάβουν και ευνοϊκότερη μεταχείριση και μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Επισήμανε παράλληλα πως η κυβέρνηση «υπό εξαιρετικά πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να χειριστεί στα μέτρα των δυνατοτήτων του ελληνικού κράτους και των χρημάτων που διαθέτει τους πόρους έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικοί». Προανήγγειλε ακόμη ότι θα υπάρξει και ανακοίνωση επιπλέον μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και για το μήνα Απρίλιο εφόσον η πανδημία συνεχίζεται.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News