Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 15:47
BUSINESS & FINANCE

«Βουτιά» άνω του 4% για το πετρέλαιο

Ανησυχία για την επαναφορά των lockdowns

«Βουτιά» άνω του 4% για το πετρέλαιο

«Βουτιά» άνω του 4% καταγράφει σήμερα η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εν μέσω των ανησυχιών για την ανάφλεξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη και την αργή εμβολιαστική πρόοδο σε πολλές χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συμβόλαια Brent υποχωρούν κατά 4,2% και διαμορφώνονται στα 61,93 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχου εύρους πτώση σημειώνεται και στα συμβόλαια WTI, τα οποία περιορίζονται στα 59,1 δολάρια ανά βαρέλι.

Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις, η τιμή του πετρελαίου είναι η χαμηλότερη από τις 12 Φεβρουαρίου του 2021.

«Η ηπειρωτική Ευρώπη ενισχύει τα περιοριστικά μέτρα και περιορίζει την κινητικότητα. Αυτό έχει πιθανώς αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση για πετρέλαιο» σχολίασε η Commerzbank, σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Άλλωστε, η Γερμανία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στη Γηραιά Ήπειρο, επέκτεινε το lockdown έως τις 18 Απριλίου, ενώ επέβαλε πολύ αυστηρά μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών.

Πέραν των αρνητικών εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας, πιέσεις στην αγορά του πετρελαίου ασκεί και η ενδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο ενισχύεται κατά 0,5% έναντι του ευρώ, κατά 0,55% έναντι της βρετανικής στερλίνας και κατά 0,9% έναντι του ελβετικού φράγκου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News